Zaterdag weer RepairCafé met voorlezen in De Bunthoef

Foto: RepairCafé Oosterhout

Zaterdag 25 november is het RepairCafé Oosterhout weer actief. De activiteiten zullen ook dit keer weer zoals gebruikelijk tussen 10.00 en 14.00 uur plaatsvinden in Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, bij Winkelcentrum Zuiderhout. De klokkenmaker is deze maand wel aanwezig de naaimachine reparateur is helaas afwezig. Tijdens de feestmaand december is het RepairCafé gesloten. 

Weggooien is zonde!

De gezellige decembermaand met cadeautjes komt er aan. Daarom besteedt RepairCafé deze maand extra aandacht aan de reparatie van speelgoed. Ook kun je met behulp van, eventueel op Google gratis te vinden, naaipatronen voor poppenkeertjes leuke cadeautjes maken voor jouw (klein)kinderen. Met kleine restjes stof kunnen bijzondere creaties gemaakt worden. Zelfs uit oude, goed uitziende, kledingstukken kunnen leuke kleertjes genaaid
worden. Natuurlijk kan kapotte poppenkleding ook bij ons in de textielhoek gerepareerd worden en voor de reparatie van poppen of ander speelgoed kunt u ook in het RepairCafé terecht.

Voorleespret

Ook kinderen kun je gerust meenemen tijdens het RepairCafé. Zo kunnen ze zien wat er zo allemaal gerepareerd kan worden. Maar er is een extra reden! Sinds vorige maand wordt tijdens ieder maandelijks RepairCafé Oosterhout in de kinderhoek voorgelezen tussen 11.00 en 11.30 uur. Voorlezen is niet alleen leuk, maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Kinderen tussen 0 en 12 jaar kunnen samen met hun ouders of begeleiders genieten van een leuk verhaal. Aanmelden is niet nodig.

Gereedschap en materiaal aanwezig

Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Reparaties op textiel, kleding, computers, meubels, fietsen en andere zaken met wielen denk aan een rollator, kinderwagen, buggy of rolstoel, elektrische apparaten, serviesgoed, speelgoed, sieraden, mechanische klokken, naaimachines. Ook het slijpen van scharen en messen of klein gereedschap is mogelijk. Ervaren, vrijwillige reparateurs zullen de reparatie samen
met je verrichten als je wilt. Eventueel benodigde nieuwe materialen of onderdelen zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen