Koud winterweer met sneeuw op komst

Archief
Archief
Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

De kans is groot dat het dinsdag flink gaat sneeuwen. Volgens weerbureau Weeronline kan er gedurende de dag mogelijk 5 centimeter aan sneeuw vallen. Ook de rest van de week zal het koude winterweer aanhouden.

Nachtvorst

Zondagnacht begint het eerst sterk te vriezen, waarbij de temperatuur kan dalen tot -9 graden. Maandag zal het toch best zonnig worden, totdat het ’s nachts opnieuw gaat vriezen. Dinsdagochtend is het bewolkt. Een neerslaggebied trekt vanuit het westen langzaam over het land. Daarbij valt een aantal centimeter sneeuw. Tijdens sneeuwval ligt de temperatuur rond of iets onder het vriespunt. Er staat een matige tot vrij krachtige wind en daardoor stuift de sneeuw door de straten. Het sneeuwgebied bereikt het oosten pas tegen de middag. In het westen gaat de neerslag in de loop van de ochtend over in regen en is er tijdelijk kans op ijzel.

Enkele centimeters sneeuw

Dinsdagmiddag trekt de neerslag verder oostwaarts. Wel neemt de intensiteit van de neerslag af. In het oosten valt sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. In het midden en westen is kans op regen of natte sneeuw. Daar loopt de temperatuur op naar een graad of 2. Het blijft bewolkt. In de nacht naar woensdag wordt het overal droog. Er zijn wolkenvelden, maar ook opklaringen. Waar het opklaart kan het boven een sneeuwdek stevig vriezen. De minima komen uit op -3 graden in bewolkte gebieden tot -9 tijdens opklaringen.

Koud winterweer

De dagen daarna blijft het koud winterweer. Wel is er vrij veel bewolking. Daardoor wordt het overdag niet warmer dan een graad of 1 en vriest het ’s nachts slechts licht met -1 tot -4 graden. Er is een kleine kans op neerslag. Het koude winterweer houdt voorlopig aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen