Vertoning aangrijpende film The Zookeepers Wife in MEK

Foto: Fragment filmposter

Vrijdag 3 mei draait ‘Film op Locatie’ de film ‘The Zookeepers Wife’ bij het MEK aan de Veerseweg. Het thema van de avond is dieren en de Tweede Wereldoorlog. Entree is 7,50 (alleen pinnen!)

Over de film

The Zookeepers Wife is een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De dierentuin van Warschau werd geopend op 11 maart 1928 in de wijk Praga. Tijdens de Duitse aanval op Polen bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog in september 1939 werd de dierentuin gebombardeerd en veel dieren kwamen om. Na de verovering van de stad door de Duitsers werd de dierentuin gesloten. Directeur Jan Żabiński redde samen met zijn vrouw Antonina en hun zoon Ryszard, meer dan 300 Joden van de Holocaust door ze te verbergen in lege dierenverblijven en hun villa.

Beperkte kaarten beschikbaar

Voor deze unieke filmvertoning zijn slechts enkele kaarten beschikbaar. De film wordt vertoond op 3 mei vanaf 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur bij het MEK aan de Veerseweg. Een kaartje kost 7,50 euro persoon en je kunt deze alleen pinnen. Reserveren kan nog via: [email protected]

In onze digitale nieuwsbrief werd per abuis een foutieve entreeprijs genoemd. De juiste entreeprijs is 7,50 per persoon.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen