Herkansing Grote Kaaiendonkse Optocht gaat gewoon door ondanks Coronadreiging

Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

UPDATE: Carnavalsoptocht Oosterhout alsnog door de Provincie verboden

De herkansing van de Grote Kaaiendonkse Optocht gaat komende zondag vooralsnog gewoon door, ondanks de Coronadreiging.

Coronadreiging

De OCS heeft door de harde wind de Grote Kaaiendonkse Optocht tijdens carnaval af moeten gelasten. Op carnavalsdinsdag werd bekend dat de optocht alsnog door de Kaaiendonkse straten zal trekken en wel op zondag 15 maart. Ondanks de dreiging van het coronavirus gaat deze herkansing van de Grote Kaaiendonkse Optocht komende zondag vooralsnog gewoon door, zo laat OCS De Smulnarren weten. Zij hebben nauw contact met de gemeente en volgen de adviezen van het RIVM. Mogelijk dat de optocht dus op een later moment alsnog zal worden afgelast, hoewel daar op dit moment nog geen sprake van is.

Herkansing Optocht

Zo kunnen alle wagenbouwers, maar ook loopgroepen en paren/individuelen komende zondag hun creatie alsnog laten zien. Om 13.00 uur ontvangt Prins Mienus XIV opnieuw de sleutel van Kaaiendonk uit handen van burgemeester Buijs. Dat zal gebeuren op de Prinsenwagen die staat opgesteld op de Heuvel. Om 13.05 uur start de reclameoptocht en de Grote Kaaiendonkse Optocht zal vanaf 13.11 uur door de straten trekken. Rond 16.30 wordt het einde verwacht op het Schapendries. De prijsuitreiking is dan om 20.00 uur op de Markt.

Feestweekend in Stapstad Kaaiendonk

En samen met de horeca is er gelijk maar een heel carnavalsweekend van gemaakt in bijna alle Kaaiendonkse leuttempeltjes. Zelfs het KLEINSTE café Grand Café Kaaiendonk zwerft weer door de stad. Bovendien kun je in alle deelnemende cafe’s vanaf 20.00 uur je stempelkaarten ophalen. Bij een consumptie in de deelnemende cafe’s krijg je een stempel. Bij vijf stempels kun je de kaart inleveren en ontvang je een unieke, alleen op de 14e verkrijgbare, welverdiende, button. Maar let op! Inleveren kan maar tot 23.00 uur. En tegen inlevering van de speciale actiefflyer is het 11 bier halen en maar 10 betalen. En oh ja, je stapbonnen die je nog over hebt van carnaval zijn natuurlijk ook nog gewoon in te wisselen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen