Thuisvester zoekt vrijwilligers die fietsend vleermuizen in kaart willen brengen

Vleermuisonderzoek
Vleermuisonderzoek
Foto: Thuisvester.nl

Thuisvester zoekt vrijwilligers die voor 15 september drie keer een vaste route van 15 km willen fietsen na zonsondergang.

Vleermuizen

Thuisvester wil bij het bouwen en verduurzamen van woningen de (beschermde) vogels en vleermuizen uit de omgeving een plek blijven geven. Daarom volgen zij bij ieder project strenge richtlijnen en wordt nu ook de vleermuispopulatie in het werkgebied van Thuisvester onderzocht. Thuisvester: “Dat mens en natuur in evenwicht moeten blijven is voor ons vanzelfsprekend. Bij het bouwen en verduurzamen van onze woningen geven we beschermde vogels en vleermuizen uit de omgeving dan ook een nieuwe plek. Hiervoor volgen wij strenge richtlijnen en onderzoeken we de vogelpopulatie in onze gemeenten.”

Batlogger

Dit onderzoek wordt deels door ecologen uitgevoerd. Thuisvester: “Zij staan op straat en houden als het licht wordt of gaat schemeren per woonblok de vogels in de gaten. Om een goed beeld te krijgen van de vleermuissoorten binnen de bebouwde kom gebruiken we de monitoringmethode van de zoogdiervereniging. Al fietsend langs vaste routes worden vleermuisgeluiden opgenomen met een geluidsdetector – de Batlogger. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers die tussen nu en 15 september tijd hebben om drie keer na zonsondergang een vaste route van 15 km willen fietsen.”

Geef je nu op!

Ben jij een natuurliefhebber en wil je een steentje bijdragen aan de bescherming van deze soorten? En kun je voor 15 september drie keer een vast rondje van 15 km in onze regio fietsen? Meld je dan aan als vrijwillig ecoloog en stuur dan een e-mail naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen