Cursus ‘Verdieping in dementie’ voor buddy’s

Foto: Surplus Welzijn

Op 6 en 20 september organiseert Surplus de cursus ‘Verdieping in dementie’ voor vrijwillers die contact hebben met mensen met dementie.

Mensen met dementie

Vrijwilligers bij Surplus mantelzorg hebben soms contact met mensen met een vorm van dementie. Asmara Zom: “Mensen die net als wij behoefte hebben aan contact en willen bijdragen aan de samenleving. We hebben vaak het idee dat iemand met dementie alleen maar passief of agressief is. Dat beeld klopt niet. Vaak krijgen we de extremen te horen, maar er zijn ook andere verhalen. Dementie hebben is niet mooi of leuk natuurlijk. Maar er zijn veel mensen die met wat ondersteuning nog mee willen én kunnen komen in de samenleving.”

Algemene bewustwording

Asmara: “Deze mensen hebben vooral hulp nodig bij het krijgen van overzicht. Vaak wil en kan iemand nog werkzaam blijven of hobby’s blijven uitvoeren. Indien nodig in een wat andere vorm, maar het kán nog wel. Daarnaast kan algemene bewustwording goed zijn. Wanneer we beter op de hoogte zijn van elkaars behoeften, en er mogelijk achter komen dat die hetzelfde zijn, dan zullen contacten tussen mensen verbeteren en zal iemand met een vorm van dementie minder snel achteruit gaan.”

Cursus ‘Verdieping in dementie’

De cursus ‘Verdieping in dementie’ is bedoeld voor bestaande én nieuwe vrijwilligers. Deelnemers gaan bovendien gratis mee naar de voorstelling van Teun Toebes in Theater de Bussel. De cursus vindt plaats op 6 en 20 september, van 15.00 tot 17.00 uur in activiteitencentrum De Slotjes, Slotjesveld 15. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Asmara Zom via [email protected] of bel met 0162 748 600.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen