Opknapbeurt voor parkje Oosteind

Foto: Gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout gaat het groen in het  buurtparkje gelegen op de kruising van de Maalderijstraat en de Smederijstraat opknappen. De bomen en de versleten beplanting worden vervangen.

Bij de aanleg van het buurtparkje is overal dezelfde boomsoort aangeplant. Gekozen is toen voor een iep (Ulmus x hollandica ‘Pioneer’). Gebleken is echter dat deze soort zeer gevoelig is voor uitbrekende takken. De bomen vormen hierdoor in toenemende mate een risico voor de veiligheid. Daarom is besloten de bomen te verwijderen. Ook is gebleken dat in het parkje een aantal vakken met beplanting is versleten. Deze vakken worden tegelijkertijd opgeknapt.

Om het parkje aantrekkelijker te maken worden verschillende soorten bomen aangeplant. Er komen vooral bomen die in het voorjaar mooi en uitbundig bloeien of waarvan het blad in de herfst  bijzonder verkleurt. Er worden  sierkersen, lindes, essen, amberbomen, kornoeljes, een magnolia, een judasboom en krentenboompjes geplant.  Ook de nieuwe beplantingsvakken krijgen plantensoorten die bijzonder sierwaarde hebben. Op de achterzijde van deze brief vindt u een tekening van de nieuwe situatie.

Planning
Aanstaande donderdag 17 december verwijdert aannemer BTL realisatie samen met boomrooierij Weijtmans de bomen en de versleten beplanting. Vervolgens worden in januari de nieuwe bomen en struiken geplant

Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer C. Berrevoets van de gemeente Oosterhout via telefoonnummer 14 0162 of via emailadres [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen