Meet & Match op tweede editie Participatieplein tijdens Koningsdag

Foto: Participatieplein Oosterhout

Op Koningsdag is de Heuvel weer het decor van het Participatieplein. Onder het genot van een gratis stuk oranjetaart treffen Oosterhouters elkaar en komen mooie gesprekken over burenhulp op gang. Een boodschap doen, de afvalbak buiten zetten, een ritje naar het buurtcentrum of een lampje verwisselen. Wat voor de een zwaar valt, is voor de ander een peulenschil. Samen kunnen we het verschil maken door elkaar de hand te reiken. Een prachtig gebaar: samen voor elkaar!

Sinds 2015 is Nederland officieel een “participatiemaatschappij”. Hulpbehoevenden zijn in eerste instantie aangewezen op de zorg van familie, vrienden en buurtbewoners. Echter, 70% van de hulpbehoevenden heeft geen eigen netwerk om op terug te vallen en 73% vindt het lastig om hulp te vragen. Inmiddels zijn er steeds meer signalen dat deze mensen zorg en hulp moeten ontberen… Lokale hulp is dus hard nodig!

Samen voor elkaar
Oosterhouters vormen de spil van het Participatieplein. Het initiatief brengt mensen samen: buurtgenoten met een vraag of met een oplossing. Tussen 13.00 en 15.00 uur kan iedereen die hulp nodig heeft of kan helpen elkaar ontmoeten op de Heuvel. Hopelijk leidt het contact tot een mooie vraag, een aantrekkelijk aanbod of zelfs een perfecte match.

Persoonlijke waardebon
Meer dan 15.000 Persoonlijke Waardebonnen worden de komende weken uitgedeeld in Oosterhout. Op Koningsdag is deze tussen 13 en 15 uur inwisselbaar voor een stuk Oranjetaart met koffie/thee.

Programma

12.00-13.00

Koffieconcert van de Koninklijke Muziekvereniging ‘Harmonie’ Oosterhout

13.00-15.00

Participatieplein:

  • Gratis stuk Oranjetaart met koffie/thee
  • Meet en match: hoe kunnen buurtbewoners elkaar helpen?
  • Sociale Wijkteams, Oosterhoutvoorelkaar en andere hulpverleningsorganisaties stemmen vraag en aanbod van burenhulp op elkaar af en noteren deze op:  www.oosterhoutvoorelkaar.nl

De hele middag: muziek en activiteiten!

13.00

Opening: Edwin Zeelenberg, voorzitter organisatie ‘Participatieplein’

13.30-14.00

Band: Pien’s Choice

14.30-15.30

Band: Matter of touch

15.00-19.00

Vrijwilligers en leden Serviceclubs worden in het zonnetje gezet met bitterballen en mooie muziek!

16.00-17.00

Band: Impact

 

BBQ: op diverse plekken is heerlijke saté en een hamburger te verkrijgen tegen redelijke prijzen.

17.30-18.30

Band: No more Jack

19.00

Einde van een mooie dag!

Speciale activiteiten tussen 12.00-16.00: karikatuurtekenaar Maarten de Bruin, Cupcake bakker, springkussen (Prinsessen- en Circus)

Sociale wijkteams, gemeente, Oranjecomité, winkeliersvereniging De Heuvel, welzijnsorganisaties, wijkorganisaties, activiteitencentra, mantelorganisaties, buurtverenigingen, sport-/seniorenverenigingen en serviceclubs werken met organisator Rotaryclub Oosterhout-Regio via o.a. het Participatieplein aan meer betrokkenheid van en hulp aan Oosterhouters. Samen voor elkaar!

  • KLIK HIER voor de website van Participatieplein Oosterhout

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen