Van Vollenhovenfestival met Koningsdag in Oud Brabant

Foto: Grammylou

Het Mr. Pieter van Vollenhoven popfestival – in de volksmond Van Vollenhovenfestival – was eind jaren tachtig de opvolger van het roemruchte Kaaipopfestival. Het festival bood op Koninginnedag podiumruimte aan tal van lokale en regionale popbands die hun kunsten wilden vertonen ter gelegenheid van de verjaardag van Mr. Pieter van Vollenhoven en als eerbetoon aan zijn niet-onverdienstelijke pianospel.

Ook dit jaar staan er drie bands op het podium van café Oud Brabant maar de muzikale stroom dendert dit jaar langs de oorspronkelijke pijlers van de pop muziek: Alt. Country, Americana, Rock ‘n’ Blues en authentieke Soul en R& B.

Grammylou (14.30 uur)

We beginnen dit jaar om 14.30 uur met een lange set van Grammylou die schatplichtig zijn aan de muzikale verbintenis tussen Gram Parsons en Emmylou Harris (Alt. Country, Americana) De bandnaam is een eerbetoon aan deze inspiratiebronnen. Vergezeld door bassist Luc, hammondspeler Frankie Vee en drummer Hans, brengt Grammylou muziek die diep geworteld is in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden, waar de rock zich kruist met country, met verhalen over gebroken harten, de zoektocht naar ware liefde, veel drank en hier en daar n moord.

Dicemen (rond 16.15 uur)

Daarna(16:15) pakt Dicemen de draad op met een mix van blues en rock. Dicemen heeft haar repertoire het laatste jaar verder uitgebreid. en speelt dit keer met gastbassist Adriaan Buijs die samen met Peter Soeters zorgt voor een strakke en zware ritmesessie. Zij vormen de basis waarop de gitaristen Hans en Bert Goossens en frontman en lead-zanger Bert Schellekens hun hart en ziel kunnen leggen. Blues, but not quite.

Parasoul

Als laatste hebben we vanaf 17:30 uur een volledig optreden van de 11-mans formatie Parasoul. In december trad Parasoul nog spontaan op tijdens de acties voor Serious Request in café Oud Brabant en het moet gezegd: 20 nummers in een uur mag een volle vaart van R&B en Soul genoemd worden: een heuse Soullocomotief denderde van het podium af. En 10 jaar geleden -tijdens de laatste fases van de herbouw va Oud Brabant- stond Parasoul ook al op het Van Vollenhoven-festival. Dat was destijds nog op het podium buiten (bij de Kloek en Oud Brabant). De band heeft ooit het plan opgepakt om authentieke soul en R&B samen te brengen tot één swingende smeltkroes. En dat is ze gelukt: Parasoul staat garant voor een dampend souloptreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen