Extra inspraak voor provinciale weg N629 tussen Oosterhout en Dongen

Uitwerking voorkeursalternatief
Uitwerking voorkeursalternatief
Foto: Provincie Noord-Brabant

Vanaf vrijdag 12 mei tot en met vrijdag 23 juni liggen de uitgewerkte plannen voor het nieuwe tracé van de provinciale weg N629 tussen Oosterhout en Dongen ter inzage. Het gaat daarbij om de verdere uitwerking van het tracé ‘Bundeling Noord’ waarvoor de provincie en gemeenten in juni 2016 hun voorkeur hebben uitgesproken. Belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen tot en met 23 juni op de verder uitgewerkte plannen reageren. Op dinsdag 30 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats waarbij de uitgewerkte plannen worden toegelicht.

Na uitvoerig onderzoek hebben de gemeenten Oosterhout en Dongen en de provincie Noord-Brabant in juni 2016 overeenstemming bereikt over de voorkeur voor het nieuwe tracé voor de N629. Bij tracé ‘Bundeling Noord’ volgt de N629 vanaf Dongen eerst het bestaande tracé om daarna richting het Wilhelminakanaal af te buigen, tegen bedrijventerrein Everdenberg-Oost aan komt liggen en vervolgens zo dicht mogelijk tegen het Wilhelminakanaal wordt gelegd richting Dongen. Na afweging van de verschillende alternatieven bleek de variant ‘Bundeling Noord’ als nieuw tracé voor de N629 de beste effecten te hebben voor het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid/oversteekbaarheid. Daarnaast neemt bij dit tracé de leefbaarheid op en rondom de bestaande N629 en de Westerlaan in Dongen sterk toe.

Bundeling Noord

Het voorkeurstracé ‘Bundeling Noord’ is de afgelopen maanden in samenspraak met de omgeving verder uitgewerkt. Aandachtspunten die meegegeven zijn door de gemeenteraden zoals het verschuiven van de nieuwe brug in westelijke richting en veilige routes voor de fiets zijn uitgebreid onderzocht en zo goed als mogelijk in de plannen verwerkt. Een van de verbeterslagen is dat de brug over het Wilhelminakanaal 75 meter verder van de woonwijk aan de Doelstraat in Dongen komen te liggen zonder dat daarvoor veel extra natuurwaarde ingeleverd hoeft te worden. Daardoor ontstaat een meer vloeiende aansluiting op de Steenstraat en worden minder kavels op een ongunstige manier doorsneden. Het resultaat van de nadere uitwerking staat in de notitie ‘Uitwerking Voorkeursalternatief (VKA) N629, naar een Provinciaal Inpassingsplan’. In deze notitie is vooral de ligging en de vormgeving van de nieuwe N629 uitgebreid uitgewerkt. Informatiebijeenkomst Vanaf 12 mei ligt deze notitie tijdens openingstijden ter inzage in de gemeentehuizen van Oosterhout en Dongen en in het Oostquartier in Oosteind. De notitie kan ook digitaal worden ingezien via www.brabant.nl/vkaN629. Tot en met 23 juni heeft een ieder de gelegenheid om inhoudelijk op de plannen te reageren. Op dinsdag 30 mei vindt van 19.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst met vrije inloop plaats in gemeenschapshuis Oostquartier aan de Provincialeweg 96 in Oosteind.

Extra inspraakmogelijkheid

Dit is een extra inspraakmoment in de officiële inspraakprocedure om te komen tot een Provinciaal Inpassingplan (provinciaal bestemmingsplan) voor een nieuwe weg. Deze stap is ingebouwd om zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met de verschillende belangen in het gebied. Mede op basis van de opmerkingen, wensen en bedenkingen van belanghebbenden en belangstellenden kan de ligging van het tracé nog verder worden verfijnd en kunnen onderwerpen als natuurcompensatie en de landschappelijke inpassing verder worden uitgewerkt tot een ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP). Tegelijk met deze notitie ‘Uitwerking Voorkeursalternatief N629’ wordt ook de concept-MER gepubliceerd op de website www.brabant.nl/vkaN629.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen