Inspraak over hondenuitlaatplaatsen Contreie

Foto: decontreie.nl

Het college van burgemeester en wethouders wil in de wijk Contreie drie hondenuitlaatplaatsen aanwijzen. Voordat het college dit besluit definitief neemt, bestaat de mogelijkheid een inspraakreactie in te dienen.

In de Contreie gaat de ontwikkeling gestaag door. Er zijn inmiddels ruim 240 woningen opgeleverd en meer dan 200 woningen zijn in aanbouw/voorbereiding. Met de groei van de wijk neemt ook het aantal hondenbezitters toe. Om overlast in de toekomst te voorkomen, dan wel te beperken, wil het college drie locaties in de wijk aanwijzen als hondenuitlaatplaats (HUP). Op dergelijke locaties kunnen eigenaren hun hond aangelijnd uitlaten en geldt er geen opruimplicht. De gemeente maakt de hondenuitlaatplaatsen wekelijks schoon.

Voorgenomen hondenuitlaatplaatsen

In de Contreie zijn drie locaties aangewezen als geschikte hondenuitlaatplaats, namelijk;

  • Aan de westzijde van park de Hoogte. De aanleg van deze hondenuitlaatplaats is besproken op de bewonersavond over de inrichting van het gehele park (juni 2016). Het college dient nog een formeel besluit te nemen, waardoor er over deze locatie ook nog inspraak mogelijk is.
  • Aan de Lanspunt / Bronstijd.
  • Nabij de Kreek.

Bij het aanwijzen van de (voorgenomen) hondenuitlaatplaatsen is rekening gehouden met gemeentelijk beleid. Een uitlaatplaats moet namelijk voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Bewoners moeten vanaf hun eigen woning binnen een straal van 350 m een hondenuitlaatplaats kunnen bereiken.
  • Oppervlakte van een hondenuitlaatplaats is maximaal 500 m2.
  • De hondenuitlaatplaatsen moeten goed bereikbaar zijn voor het onderhoudsmaterieel.

Bij iedere hondenuitlaatplaats komt een hondenpoepafvalbak. Daarnaast komen bakken op twee andere locaties in de Contreie, één in de Weide en één langs de aanlooproute naar het kanaal.

Inspraakprocedure

Voordat het college een besluit neemt en daarmee de hondenuitlaatplaatsen definitief aanwijst, bestaat de mogelijkheid om een inspraakreactie in te dienen. Inspraakreacties kunnen worden ingediend tot en met 22 juni 2017. Nadat de inspraakperiode is aflopen, zal de gemeente de ingediende reacties inhoudelijk beoordelen. Iedereen die gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid tot inspraak ontvangt na afloop van de inspraakperiode een inhoudelijke reactie van de gemeente. Na de inspraakperiode neemt het college een besluit. De ingediende reacties worden bij de besluitvorming voorgelegd aan het college. Het college neemt de ingediende reacties dan mee in het besluit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen