Dit jaar géén Kaais Zomercarnaval

Foto: Harry van Aperloo

Stichting de Gangmaokers heeft ons laten weten dat er dit jaar geen 7e editie van het Kaais Zomercarnaval zal plaatsvinden wegens gebrek aan geld voor de organisatie van met name de Parade.

Kwaliteit is niet te waarborgen

In een schriftelijke verklaring laat Stichting de Gangmaokers weten dat het dit jaar niet is gelukt om voldoende sponsorgelden bijeen te krijgen om het Kaais Zomercarnaval te organiseren zoals hen dat kwalitatief voor ogen staat. Dat wil zeggen een zomercarnaval met minimaal een Parade, de meest exotische, swingende en passievolle stoer met de prachtige danseressen en de zinderende percussie- en brassbands door de binnenstad van Oosterhout. Deze optocht is de basis van het Kaais Zomercarnaval!

Sponsors te kort

Het Kaais Zomercarnaval moet een gratis toegankelijk evenement blijven. Dat kan alleen met voldoende geld voor de organisatie. Dit jaar is niet alleen de subsidie substantieel minder dan voorgaande jaren, ook een aantal sponsoren is afgehaakt of heeft het budget verlaagd. De nieuw opgezette sponsorcommissie heeft hierin het tij helaas niet kunnen keren. Ook het aantal vrijwilligers is de laatste jaren drastisch gedaald.

Nieuwe datum voor volgend jaar

De 7de editie stond oorspronkelijk gepland op zondag 3 september. Er wordt geprobeerd om volgend jaar, op 2 september 2018, alsnog het Kaais Zomercarnaval te gaan organiseren. Bekeken wordt dan om er geen jaarlijks, maar tweejaarlijks evenement van te maken. Hierdoor is het wellicht eenvoudiger om de benodigde gelden bijeen te krijgen. Wil jij je alvast aanmelden als sponsor of vrijwilliger? Mail dan jouw aanmelding aan: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen