Denk mee over speelplekken in de Donkenbuurt

Speeltuintje Schoondonk
Speeltuintje Schoondonk
Foto: Google Streetview

Kinderen en volwassenen die aan de Spaandonk, Kilsdonk of Schoondonk wonen zijn uitgenodigd om mee te denken over het opnieuw inrichten van de speelplekken en het openbare groen in de buurt.

Bijeenkomst op 10 juli

De bijeenkomst staat ingepland op maandag 10 juli 2017 tussen 18:00 en 20:00 uur in het wijkcentrum Dommelbergen aan de Arkendonk 90. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn maar wel een goed idee hebben, dan kun je al jouw ideeën mailen naar [email protected]

Aanleiding

In deze buurt zijn nu twee speelplekken vlakbij elkaar: in de Spaandonk en de Schoondonk. De speeltoestellen in deze hofjes zijn gemiddeld 15 jaar oud en toe aan vervanging. De gemeente Oosterhout streeft er naar om voor kinderen van 5 tot 9 jaar binnen een afstand van 300 meter van de woning een goede speelplek met speeltoestellen te hebben. In de wijk Dommelbergen is een overschot aan speelplekken. Daarom blijft één van de speelplekken in de Spaandonk of Schoondonk een centrale speelplek met nieuwe speeltoestellen en wordt de andere omgevormd naar een plek zonder speeltoestellen.

Speeltoestellen

Op de bewonersavond kunnen de kinderen laten zien, welk speeltoestel zij het leukste vinden door uit daar aanwezige plaatjes te kiezen. Dat mag ook door (vooraf) een mooie tekening te maken. De beplanting op en rond de hofjes is rommelig en versleten en ook toe aan vervanging. Door lagere, gevarieerde beplanting aan te brengen wil de gemeente de hofjes meer openheid geven en ruimtelijk met elkaar verbinden.

Planning

Met deze ideeën gaat de gemeente een ontwerp maken dat na de zomervakantie met de bewoners zal worden besproken. In het najaar gaat de gemeente de hofjes opnieuw inrichten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen