Judogoud voor Vera Wandel in Duitse Stuttgart

Goud voor Vera Wandel in Stuttgart
Goud voor Vera Wandel in Stuttgart
Foto: Bliemer Arashi Sport

Bliemer Arashi Sport sloot het seizoen af met examens judo, Kidzzbudo en Jujutsu. De wedstrijdjudoka’s pakte nog enkele medailles op het toernooi van Shintai in Halsteren en topper Vera Wandel won goud in het Zuid-Duitse Stuttgart.

Trainingsdag Papendal

Na het zilver op het zware internationale judotoernooi in Venray heeft Vera Wandel op zaterdag  24 juni deelgenomen aan de landelijke RTC Trainingsdag op Papendal. Deze dag werd door de Judo Bond Nederland voor het eerst georganiseerd voor de talentvolle judoka’s in de leeftijd tot 15 jaar om jonge sporters uit verschillende provincies samen te laten trainen. De dag bestond niet alleen uit een technische training en randori. De jonge sporters kregen een aantal lezingen van o.a. Olympische prijswinnares Anicka vd Eemden.

Glaspalast toernooi in Duitsland

Van Papendal is Vera naar Duitsland afgereisd om met het 17e Internationale Glaspalast judotoernooi in Sindelfingen/Stuttgart mee te doen. Hier deden 850 Duitse, Nederlandse, Engelse, Zwitserse en Franse judoka’s aan mee. Vera streed in de categorie min 13 jaar tot 30 kg. Ze moest eerst 3 wedstrijden winnen om met de halve finale te halen. Vera begon iets te rustig maar herstelde zich snel en won haar eerste slag van Sara Heisenberger met een houdgreep.

Strafpunt en 2 wazari’s

Tijdens de volgende partij tegen Marisa Bucher kwam Vera met een strafpunt al snel op achterstand voor een worp op een knie. Vera scoorde gelukkig 2 wazari ’s met een binnenwaartse beenworp en een derde  met een schouderworp, gevolgd door een houdgreep. Daarna een bekende van het toernooi in Erfurt, Marleen Lehrer. Vera scoorde vlot met opnieuw een binnenwaartse beenworp gevolgd door een houdgreep, opnieuw winst. Als winnares van haar poule was Vera door naar de kruisfinales. Nu kwam ze Divina Allmann tegen die Vera compleet verraste met haar sterke armworp met een houdgreep erna. De tegenstander tikte af en Vera was door naar de finale.

Onsportieve tactiek in de finale

In de finale stond Vera tegen de Russisch/Duitse Sofia Saprygin, de titelhouder van vorig jaar. Sofia wilde koste wat kost winnen en had samen met haar coach een listige tactiek bedacht, namelijk Vera steeds van de mat afduwen en zo Vera strafpunten te laten krijgen (3 strafpunten betekend verlies). In het begin werkte haar onsportieve tactiek aardig en stond Vera al in de eerste minuut met 2 strafpunten achter voor buiten de mat stappen. Toen Vera de list doorkreeg (helaas de scheidsrechter niet), werd het menens! De technisch veel betere Vera scoorde een wazari met stoeprand en later nog een met haar sterke armworp en kwam hiermee als winnaar uit deze felle strijd!

Mooi seizoen voor Vera

Dit was voor Vera het laatste toernooi van het seizoen 2016/ 2017 met als hoogtepunt het brons op NK min 15, zilver in Edinburg en goud in Boedapest, Bremen, Erfurt en nu Stuttgart.

Nog meer medailles voor Arashi

Zeker zo fanatiek stonden Ruben Schrauwen en Quinten Vrieze uit Breda te knokken in Halsteren. Christopher Verschure uit Oosterhout behaalde net als de twee Bredanaren een 3e plaats. Alle drie heftig ingedeeld, knokte ze zonder angst. Met 11 jaar was Vrieze ingedeeld met twee 14-jarige judoka’s! Allen pakte ze hun winstpartijen, maar er zat geen finaleplaats in. Met brons mogen de judoka’s zeer tevreden zijn. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen