Komende zondag optreden van het Zomerorkest in Dorst

De groep van 2017
Foto: Zomerorkest Nederland

Op zondag 23 juli geeft het ZomerOrkest Nederland om 20.00 uur een concert op het Dorpsplein in Dorst, nadat ze vorig jaar al een succesvol concert gaven op de Markt in Oosterhout. 

Door heel Nederland

Tussen 21 en 29 juli zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Naast het concert op de Markt geeft het orkest concerten in onder andere Gemert, Moergestel, Doetinchem, Utrecht en Wageningen.

Promoten blaasmuziek

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

‘In the Distance’

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘In the Distance’ gecomponeerd door Arend Gerds. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Julian van der Linden, op altsaxofoon zal hij het virtuoze stuk ‘Saxpack’ ten gehore brengen.

ZON Academy

ZomerOrkest Nederland is een vernieuwde organisatie die altijd bezig is jonge mensen enthousiast te maken voor de blaasmuziek. Daarom is het ZON dit jaar ook backstage te volgen via Snapchat! Maar ook organiseert het ZON dit jaar voor het eerst de ZON ACADEMY. Tijdens de ZON ACADEMY zullen jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar verschillende workshops volgen van gerenommeerde dirigenten en docenten en zal samen met het orkest van ZON2017 de muziek worden ingestudeerd. Behalve samen musiceren zullen de ZON ACADEMY-deelnemers de échte ZON beleving ervaren!

Reacties