Rioolrenovatiewerkzaamheden diverse straten Beemdenbuurt

Foto: CC0 Public Domain / PublicDomainPictures

Aannemer Omni Relining gaat na de zomervakantie in opdracht van de gemeente Oosterhout renovatiewerkzaamheden uitvoeren aan delen van het riool in de Zichtbeemd, Tussenbeemd en Grasbeemd.

In het riool wordt een kunststofbekleding (kous) aangebracht om aanwezige lekkages en scheuren af te dichten. Met deze werkwijze hoeft het riool niet opgegraven te worden wat voor minder overlast voor omwonenden zorgt. Het riool wordt gerenoveerd in de volgende straatdelen:

  • Zichtbeemd vanaf de put in de kruising met de Wikkebeemd (bij Wikkebeemd 13) tot aan de put voor de woningen Zichtbeemd 4 en 6;
  • Zichtbeemd vanaf de put voor huisnummer 19 tot de put voor huisnummer 13;
  • Tussenbeemd vanaf de put voor Zichtbeemd 13 tot aan de put voor huisnummer 6;
  • Grasbeemd vanaf de put naast huisnummer 4 tot aan de put voor huisnummer 20.

De kousen worden vanuit een bij de put opgestelde vrachtwagen aangebracht. Dit werk is gepland op maandag 4 en dinsdag 5 september (week 36), maar vanwege de weersgevoeligheid kan dit nog wijzigen. Voordat de kousen kunnen worden aangebracht moeten de riolen schoon en obstakelvrij worden gemaakt. Dit gebeurt naar verwachting in de week van maandag 28 augustus. Als laatste activiteit, na het aanbrengen van de kous, worden alle huisaansluiting netjes waterdicht afgewerkt. Dit vindt waarschijnlijk plaats in de twee weken vanaf 11 tot en met 22 september.

Toiletdeksel sluiten en mogelijke stankoverlast

In de week van maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september reinigt de aannemer de rioolstrengen onder hoge druk door water in de leidingen te spuiten. Het is mogelijk dat door de druk (vuil) water uit de zwanenhals terug spat of borrelt in uw toiletruimte. Wij adviseren u nu alvast dat u in die week de toiletdeksels sluit en er een zwaar voorwerp op plaatst, totdat de reiniging achter de rug is. De exacte data van het reinigen zijn nu nog niet bekend, dit krijgt u nog tijdig van de aannemer door.

De kans bestaat dat u na het reinigen een rioollucht ruikt doordat het water uit de zwanenhalzen van uw waterafvoeren getrokken wordt. Als u alle kranen even laat lopen en het toilet doortrekt zult u merken dat de stank verdwijnt. Let daarbij ook op het vullen van afvoeren.

Watergebruik beperken

Tijdens het aanbrengen van de kousen kan er door het hoofdriool minder water worden afgevoerd. Als er veel afvalwater door de riolering gaat, kan dat overlast bij de werkzaamheden veroorzaken. Wij verzoeken u vriendelijk het watergebruik tijdens de uitvoering in de week van 4 september te beperken. De aannemer informeert u daar kort voor de werkzaamheden nog over.

Verkeersoverlast

Tijdens de kouswerkzaamheden staat er een vrachtwagen op de weg nabij de put, waardoor het verkeer er niet langs kan. Alle woningen blijven wel bereikbaar, maar u zult mogelijk even om moeten rijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen