Toeristisch Fonds op zoek naar nieuwe plannen

Foto: TSHV Camelot (via Facebook)

Het toeristisch fonds is voor de tweede keer dit jaar op zoek naar goede initiatieven om de toeristische aantrekkingskracht van Oosterhout te vergroten.

Bedrijven, instellingen of burgers die plannen hebben om het toerisme te bevorderen, kunnen tot 15 augustus 2017 een aanvraag indienen bij de gemeente voor een bijdrage uit het toeristisch fonds. Het Platform Toerisme beoordeelt de aanvragen en adviseert het college over welke aanvragen het verdienen om gehonoreerd te worden. Wethouder Willemsen: “Oosterhout heeft toeristen heel veel te bieden. We hebben een mooi historisch centrum en Oosterhout biedt ook veel sport- en culturele activiteiten en evenementen, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Eerder dit jaar hebben we al heel goede initiatieven voorbij zien komen die het toerisme in Oosterhout versterken. En ik ben ook nu weer heel benieuwd naar de nieuwe plannen die Oosterhout nog beter op de kaart gaan zetten.”

Al acht aanvragen gehonoreerd

Eerder dit jaar konden geïnteresseerden al een aanvraag indienen voor de eerste helft van het jaar. Dit heeft een mooie oogst opgeleverd; maar liefst acht aanvragen zijn gehonoreerd. Zo krijgen initiatieven als het zomerorkest in Dorst, de Biënnale, het Camelot Beach handbal toernooi, een project voor duurzame aankleding van de Oosterhoutse binnenstad en verschillende nieuwe thematische fiets- en speurtochten een bijdrage uit het toeristisch fonds. Bijna € 38.000,- is in de eerste helft van het jaar door het toeristisch fonds beschikbaar gesteld.

Nieuwe aanvraagronde

Omdat het fonds in 2017 van start is gegaan, gelden voor dit jaar andere indieningstermijnen dan voor andere subsidies. Tot 15 augustus 2017 kunnen geïnteresseerden opnieuw een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het toeristisch fonds 2017. Er is namelijk nog ruimte voor nieuwe initiatieven voor de tweede helft van dit jaar. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook al een aanvraag voor een bijdrage voor de eerste helft van 2018 indienen. Dit kan tot 1 oktober 2017. Het Platform Toerisme behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Het Platform Toerisme is een adviesorgaan dat bestaat uit professionals uit de vrijetijdssector.

Voorwaarden en aanvraagformulier

Het toeristisch fonds wil initiatieven ondersteunen die Oosterhout aantrekkelijker maken voor toeristen, als vakantiebestemming of voor een kort verblijf. De ingediende plannen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de gemeente Oosterhout staan alle voorwaarden en het aanvraagformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen