Stichting Kinderopvang Oosterhout al 30 jaar jong!

Foto: St. Kinderopvang Oosterhout

Dit jaar is het exact 30 jaar geleden dat Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO) werd opgericht. Wij blikken terug op 30 jaar geschiedenis van de stichting die zonder winstoogmerk de grootste kinderopvangorganisatie in onze gemeente is.

Optimale kansen creëren

Kinderopvang is niet meer weg te denken uit de maatschappij. SKO beschikt over 6 kinderdagverblijven en 12 Buitenschoolse opvangvoorzieningen. Daarnaast heeft SKO een gastouderbureau en verzorgt de stichting op een aantal scholen de tussenschoolse opvang (overblijven). Met de beschikbare middelen richten zij de locaties voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in als veilige, vertrouwde en rijke speel- en leeromgeving om zo optimaal mogelijk kansen te creëren voor kinderen.

Blijven vernieuwen en ontwikkelen

De geschiedenis van SKO is eigenlijk een afspiegeling van de geschiedenis van de kinderopvang in Nederland. Daarmee bedoelen we dat SKO op de voorste golf zit als het gaat om ontwikkelingen. Door nauwlettend te volgen wat er zich in de maatschappij afspeelt, te zien waar behoefte aan is of sterker nog te voorzien waar behoefte aan zal komen, blijven zij zich vernieuwen en ontwikkelen. In 2016 heeft SKO zich aangesloten bij de Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang: meer kwaliteit en gelijke kansen voor kinderen. Daarnaast is het ook tijd om het maatschappelijke geluid in de kinderopvang te versterken en de toegevoegde waarde van kinderopvang te laten zien.

Focus op kwaliteit

De afgelopen jaren heeft de kinderopvang in zwaar weer verkeerd. SKO heeft zich in moeilijke tijden staande gehouden en de focus weten te houden op de kwaliteit van de kinderopvang. Na jaren van krimp in de kinderopvang kunnen we constateren, dat SKO de weg weer naar boven heeft gevonden. Met de geweldige inzet van hun medewerkers is SKO in staat om elke dag van de kinderopvang een feest te maken. Pedagogisch medewerkers bedenken elke keer weer superleuke thema’s en kindgerichte activiteiten.

Ook in de schoolvakantie

Ook nu het vakantie is zijn er kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang. In het kader van het 30 jarig jubileum worden er superleuke activiteiten georganiseerd zoals het timmerdorp bij de scouting en een feestweek bij Stichting BOCK. SKO richt zich, binnen haar voorwaarden, nadrukkelijk op de behoefte van de ouder(s) in de opvang van hun kinderen. Samen met de medewerkers van de afdeling planning wordt gekeken naar de mogelijkheden van opvang die in de specifieke situatie van de ouder(s) nodig zijn. Ouders ervaren deze persoonlijke benadering en flexibiliteit als zeer positief.

Goed opgeleide medewerkers

Een sterk punt van SKO is de goed opgeleide en ervaren medewerkers. Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een afgeronde en kindgerichte MBO of HBO opleiding en de meerderheid van onze medewerkers beschikken al over het toekomstige vereiste niveau van 3F Nederlands. Daarnaast worden de medewerkers opgeleid voor KinderEHBO en Bedrijfshulpverlener. Kortom bij SKO staat investeren in kwaliteit van haar medewerkers voorop.

SKO krijgt een dikke 8

Vorig jaar heeft SKO een klantenonderzoek uitgevoerd en daaruit is naar voren gekomen dat ouders SKO op allerlei onderdelen waarderen met een dikke, vette 8!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen