Lezing in Huis van Brabant: ‘Uw erfenis liever niet naar de fiscus….’

Foto: Yarden

Yarden Vereniging organiseert samen met mr. Ingrid van Kasteren op dinsdag 19 september een lezing over de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht en de over de erfenis verschuldigde erfbelasting.

Regelen nalatenschap

Het overlijden van een dierbare heeft naast emotionele gevolgen ook wettelijke consequenties voor de nabestaanden: de nalatenschap moet geregeld worden. Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden maar ook noodzakelijkheden om hiervan af te wijken. Fiscalist estate planner mr. Ingrid van Kasteren biedt een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht en de over de erfenis verschuldigde erfbelasting.

Wettelijke afwikkeling

Tijdens deze lezing vertelt zij hoe een nalatenschap wettelijk afgewikkeld wordt en de diverse haken en ogen er aan het recht kleven. Wat kun je bijvoorbeeld doen als de wensen van de erflater niet nageleefd kunnen worden? Ook de consequenties van de over de nalatenschap verschuldigde erfbelasting komen aan de orde. De lezing biedt erfgenamen zo de mogelijkheid om zo veel mogelijk te profiteren van het te erven vermogen en ook alle fiscale dus belasting mogelijkheden te benutten.

Wat gunt u ‘de koude kant’?

Helderheid over uw erfenis en de daarover verschuldigde belasting, hoe kunt u er voor zorgen dat uw erfgenamen niet te veel belasting over de erfenis betalen en er zelf zoveel mogelijk van kunnen genieten. Wat gunt u de “koude kant”(of juist niet)? Na de lezing is er gelegenheid om Ingrid vragen te stellen. De lezing wordt gehouden in Huis van Brabant op 19 september. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Toegang is gratis, maar men wordt verzocht vooraf te registeren via de link hieronder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen