Judosucces op het Amerhaltoernooi en in België

Michael werd 2e in Made
Michael werd 2e in Made
Foto: Bliemer Arashi Sport

In de Amerhal te Made werd afgelopen weekend het jaarlijkse nationale judotoernooi georganiseerd door Judoclub Made. Met een stevige bezetting waren ook de sterke clubs uit Nederland vertegenwoordigd. Bliemer Arashi Sport was opnieuw aanwezig. Michael Pannekoek werd 2e en Vera Wandel pakte de titel op de grote prijs van Olen in België. De gebroeders Pannekoek stonden op zaterdag in het -18 team van Budokan Rotterdam op het Spaarnetoernooi in Haarlemmermeer waar ze 4e werden.

In het 4e blok was Michael Pannekoek vrijgeloot en won daarna de halve finale met een houdgreep. In de finale bleef het heel lang gelijk, maar Michael kon het verschil niet maken en kwam zelf in een houdgreep. Zilver was een prima resultaat. Broer Patrick won zijn 1e pot op straffen, maar verloor de halve finale. Voor brons kon hij wel lang de 0-0 vasthouden, maar uiteindelijk geen winst.

Ook Quinten Vrieze mocht voor brons aantreden, maar na een 1e straf volgde snel een houdgreep. Vera Wandel wist op het zelfde moment in het Belgische Olen 3 wedstrijden te winnen met Ippon! Opnieuw internationaal goud voor haar.

Op zaterdag werd in Haarlemmermeer het jaarlijkse Spaarnetoernooi gehouden met de gebroeders Pannekoek in het team van Budokan Rotterdam. In de poule werd gewonnen en verloren, maar ze werden toch knap poulewinnaar. Helaas ging het in de kruisfinales mis. Zo dicht bij het podium werd verloren van Hercules uit Limburg voor de 3e plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen