Drie keer judo en jiu jitsu goud voor Sportschool Chikara

Foto: Sportschool Chikara

Het was een druk weekeinde voor de Judoka’s van Sportschool Chikara. Op zaterdag 7 oktober ging Sensei Johan van Heugten met zes Judoka’s op pad naar Ridderkerk om deel te nemen aan het toernooi van Judovereniging Yoshi – Kwai. Assistent Raymond ging met Daan Wessels naar de Open Zeeuwse Kampioenschappen te Vlissingen. Op zondag 8 oktober stonden er weer jeugdexamens gepland. Elf Judoka’s en Jiu Jitsuka’s mochten aan hun Sensei en het publiek laten zien dat zij hun volgende band of slip echt waard zijn. Een weekeinde vol Judo en Jiu Jitsu.

Nieuw wedstrijdsysteem

Het Judotoernooi in  Ridderkerk was eigenlijk een experiment met een nieuw wedstrijdsysteem. Speciaal voor Judoka’s tot twaalf jaar die pas begonnen zijn, probeerde men dit nieuwe systeem uit. Alle wedstrijden duurden twee minuten, zodat alle deelnemers evenveel aan bod kwamen. Na een centraal signaal voor einde wedstrijd ging de wedstrijdleider met de twee deelnemers samen bekijken welke Judoka de overwinning had verdiend. De bedoeling hiervan was om de jonge Judoka’s bewuster met de wedstrijden bezig te laten zijn. Of deze opzet voor herhaling vatbaar is, zal na een grondige evaluatie nog gaan blijken. De Judoka’s van Chikara beviel het wel. Alle zes behaalden zij het podium. Estelle Deelen, Adam El Hamdi en Ibrahim Borzov werden eerste in hun Poule. Johan Barel en Zümra Temirci behaalden het zilver. Eren Temirci mocht een medaille ophalen voor de derde plaats. 

Zeeuwse Open Kampioenschappen

Daan Wessels ging met assistent trainer Raymond op pad naar Vlissingen. Daan, een Judoka met meer wedstrijdervaring ging daar deelnemen aan de Zeeuwse Open Kampioenschappen. Het was voor Daan de eerste keer in de klasse – 18 jaar. Hier waren de internationale wedstrijdregels van kracht. Bij winst gaat een Judoka door, bij verlies is er één herkansing. Het kon dus snel voorbij zijn. Daan verloor helaas zijn eerste partij maar wist zich in de herkansingsronde staande te houden. Het niveau was erg hoog op dit toernooi. Erg knap dat Daan als vijftien jarige  in zijn eerste jaar  in de -18 klasse zo mee kon draaien. Dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.                                  

Examentraining

Op zondag stonden mochten de Judoka’s , aangevuld met hun Jiu Jitsu collega’s al weer klaar staan om te laten zien dat zij een nieuwe band of slip waard waren. Elf kandidaten begonnen om tien uur met een pittige examentraining. Gelukkig waren er ook een flink aantal Chikara sporters gekomen om hen te ondersteunen en te helpen. Het was dus een volle tatami. Ook het publiek was volop aanwezig en kon genieten van de demonstraties van de technieken die de sporters geleerd hadden. Na twee uur trainen mochten alle kandidaten hun nieuwe band of slip bij Sensei van Heugten ophalen.

www.chikara-judo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen