Afvalracer Annemarie: “Mijn lichaam en geest zijn in gevecht…”

Foto: Afvalracer Annemarie

Drie weken geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de derde blog van Annemarie.

Blog 3

En dan is er alweer een week voorbij. Afgelopen maandag begonnen we met een pt training die echt super (en zwaar) was. Ik had me voorgenomen om deze week weer goed en fanatiek van start te gaan. De hele les was eigenlijk gericht op het bovenlichaam en we moesten een bal van 12 kilo boven ons hoofd dragen naar de overkant. Ik weet niet hoe die vrouwen bij afrikaanse stammen dat doen maar laten we maar zeggen dat ik daar niet voor gemaakt ben.

Misselijk door de training?

`s Middags zouden we naar Breda gaan om ons vetpercentage te laten meten, dus gingen Claudia, Marieke en ik met elkaar op pad. Op de terugweg werd ik echt heel erg beroerd en ik zag eruit alsof ik weer een workout aan het doen was, ik zal je de details besparen maar laten we zeggen dat we een tussenstop moesten maken. Ik heb wel even contact gehad met Michael hierover en die gaf aan dat het zo maar eens kon zijn dat het door het harde trainen kwam.

Lichaam is aan het ontgiften

Eigenlijk denk ik gewoon dat mijn lijf in verzet/shock is door wat ik de afgelopen 3 weken aan het doen ben. De migraine aanvallen komen ook redelijk vaak opzetten, maar he dat is dan jammer voor me want ik ga gewoon door en mijn lijf moet er maar aan wennen dat dit mijn nieuwe manier van leven is. De liters koffie zijn de deur uit en ik drink thee (jawel) en water. Zie de foto van mijn nieuwe beste vriend. Mijn lichaam is duidelijk aan het ontgiften en aan het vechten tegen de ongebruikelijke acties die er plaatsvinden.

Ik pas mijn oude broek weer

Ook merk ik al de nodige veranderingen op, ik pas weer in een oude broek die ik al een jaar niet meer aankon tenzij ik een elastiek als knoop gebruikte en voel ik me met de dag fitter worden in mijn energie. Afgelopen week was ik even bij mijn ouders die iets op zolder hadden laten liggen en voor ze wisten wat er gebeurde vloog ik de trappen op om het te halen. Het was maar goed dat ze zaten want anders lagen ze steil achterover, dit hadden ze nog nooit meegemaakt, Anne die uit zichzelf naar boven rent en niet buitenadem weer terug komt.

Lichaam en geest in gevecht

Kortom ik heb het deze week zwaar, mijn lichaam en geest zijn in een gevecht gekomen waarvan 1 de winnaar gaat worden en mijn lichaam zal het niet zijn deze keer. Ik heb wel zo`n prachtige kans gekregen om weer gezond en fit te worden maar ojee wat heb ik een hoop gesprekken mat mezelf, de trainingen vind ik heerlijk en zou ik echt nooit kunnen doen zonder de steun van mijn coaches en ook het onderlinge contact met de andere winnaars is heel motiverend en dan toch komt daar soms dat stemmetje wat al 44 jaar de overhand heeft maar die we nu met brute kracht gaan afleren om zich ermee te bemoeien.

Dus alvast superbedankt voor alle lieve en motiverende woorden en ik ga gewoon door,

Veel lieve en sportieve groetjes,
Annemarie

 

Annemarie wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen