Vrijwilligers gezocht voor grote schoonmaakactie ruiter- en fietsparcours

Foto: St. Wielerpromotie Oosterhout

Op zaterdag 25 november aanstaande gaan ruiters, mountainbikers en andere gebruikers samen aan de slag in het prachtige bosgebied tussen Oosterhout en Breda. Op die dag vindt er een grote schoonmaakactie plaats. De omvang van het schoon te maken gebied hangt mede af van het aantal vrijwilligers dat zich meldt voor de schoonmaakactie. De bedoeling is om op de Vrachelse Heide, het Cadettenkamp en het bosgebied Dorst aan de slag te gaan.

Het goede voorbeeld

‘Het is een goede gewoonte om als vaste gebruikers en beheerders zwerfvuil dat je tegenkomt op te ruimen en je eigen rommel niet in het bos achter te laten’, volgens Peter van Stratum van Stichting Wielerpromotie Oosterhout. ‘Met deze gerichte actie willen we nogmaals het goede voorbeeld geven en andere gebruikers oproepen rommel niet achter te laten is het bos. Het is zo’n kleine moeite het thuis in de vuilnisbak te stoppen’.

Meld je aan!

Iedereen kan een steentje bijdragen. Jong en oud zijn welkom. Om de schoonmaakactie zo effectief mogelijk te laten verlopen vragen we vrijwilligers zich aan te melden, waarna zij een locatie en instructie ontvangen. Help je mee, stuur dan voor 24 november een email naar [email protected] of [email protected].

Beheerders en gebruikers

De actie is een initiatief van een brede groep beheerders en gebruikers van het gebied ‘Landschapspark de Open Linie’. Te weten: de gemeente Breda, de gemeente Oosterhout, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Rijksvastgoedbedrijf (Defensie), de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportfederatie, Rijdt met beleid, Brabant Water en de Stichting Wielerpromotie Oosterhout.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen