Politie geeft voorlichting over voorkomen fietsendiefstal

Foto: Dickelbers [CC BY-SA 3.0]

Helaas worden er nog steeds veel fietsen gestolen, zo ook in het Centrum van Oosterhout. Het is dus van belang dat je je fiets veilig stalt, denk hiervoor bijvoorbeeld aan het stallen in een bewaakte fietsenstalling.

Informatiekraam politie

Op zaterdag 18 november 2017 staat de Politie en het Tweewielers preventieteam met een informatiekraam aan de Keiweg in Oosterhout ter hoogte van de Albert Heijn tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Zij zullen dan informatie geven over fietsendiefstallen en het voorkomen hiervan. Heb je onlangs een tweedehands fiets gekocht en wil je weten of deze mogelijk van diefstal afkomstig is? De politie kan dat ter plekke voor je controleren!

Wat als mijn fiets wordt gestolen?

Stel nou dat je fiets alsnog is gestolen, dan is het wel belangrijk om aangifte te doen. Er worden namelijk ook veel fietsen teruggevonden en die worden door de politie teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Als je aangifte komt doen vraagt de politie altijd naar de volgende informatie:

  • Merk van je fiets
  • Type
  • Kleur
  • Framenummer

Noteer deze gegevens en neem ze mee als je aangifte gaat doen. Mocht je getuige zijn van een fietsendiefstal, bel dan altijd 112.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen