Vaststellen Programma en Kandidatenlijst GroenLinks Oosterhout

Foto: GroenLinks

Op 21 maart mogen we weer gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Het begin van een nieuwe periode, maar tegelijkertijd ook de afsluiting van een periode waarin partijen zich ingespannen hebben om kiezers te overtuigen hun stem op hen uit te brengen.

Openbare ‘jaarvergadering’

Om haar programma en kandidatenlijst definitief vast te stellen houdt GroenLinks Oosterhout op 30 november a.s. een Algemene Ledenvergadering. Die vergadering vindt plaats in activiteitencentrum ‘De Slotjes’ en begint om of nabij 20.00 uur. Hoewel het ‘ledenvergadering’  wordt genoemd, is echter iedere belangstellende van harte welkom.

Verkiezingsprorgramma

Het verkiezingsprogramma dat ter vaststelling aan de vergadering wordt voorgelegd is een tekst die het resultaat  is van een maandenlange voorbereiding door een programmacommissie, dit in samenspraak en overleg met o.a. maatschappelijke organisaties en anderen. In de periode voorafgaand aan de ledenvergadering  hebben de leden nog de mogelijkheid om amendementen op de concepttekst in te brengen om vervolgens  het programma definitief vast te stellen.

Vertaling landelijk naar lokaal

In 2017 was de boodschap bij de Tweede Kamerverkiezingen: “GroenLinks staat voor verandering, dat staat voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn. Wij staan voor eerlijk delen. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop, in plaats van verdeeldheid”. GroenLinks Oosterhout heeft haar verkiezingsprogramma op dezelfde uitgangspunten gebaseerd, vertaald naar de Oosterhoutse situatie.

Kandidatenlijst

Naast een programmacommissie is ook een selectiecommissie aan het werk geweest om een voorstel voor een kandidatenlijst op te stellen en dat met een prachtig resultaat: een lijst met niet alleen bekende namen, maar ook met nieuwe gezichten, van wie de eerste tien zorgvuldig zijn gescreend door de selectiecommissie. Ook de kandidatenlijst zal op 30 november a.s. definitief worden vastgesteld door de ledenvergadering. Daarbij zal ook worden bepaald wie als lijsttrekker de verkiezingen zal ingaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen