Twee podiumplaatsen voor Sportschool Chikara in Belgische Rillaar

foto ter illustratie
foto ter illustratie
Foto: Archief Chicara

Sensei van Heugten stond op zondag 19 november klaar om met vier Judoka’s te vertrekken naar het plaatsje Rillaar vlak bij Aarschot in België. Daar gingen de jeugdjudoka’s van Chikara deelnemen aan het toernooi van judovereniging Kibo. Sensei van Heugten had zijn Judoka’s al verteld dat het er pittig aan toe kon gaan, en dat bleek maar al te waar te zijn.

Brons voor Adam, zilver voor Estelle

Adam El Hamdi kwam als eerste aan de beurt. In België wordt er meer met kracht dan technisch gevochten en dat was nieuw voor Adam. Hij moest even wennen maar vocht dapper terug. Zo goed zelfs dat een hele mooie derde plaats wist te bemachtigen. Estelle Deelen was  de tweede Oosterhoutse Judoka die de tatami op mocht. Zij liet zien dat de aanhouder toch kan winnen. In haar eerste partij kwam zij op achterstand maar door goed vol te houden wist zij toch met een houdgreep te winnen op Ippon. De tweede partij ging iets makkelijker, ook houdgreep en de volle winst voor Estelle. In haar derde partij moest zij aantreden tegen de uiteindelijke nummer 1. Deze wedstrijd verloor zij helaas maar Estelle mocht het zilver meenemen naar Oosterhout.

Knappe prestaties van Johan en Daan

Johan Barel mocht na een zware val in zijn eerste partij al langs de E.H.B.O. Johan kon het toernooi toch vervolgen en wist in het Belgische geweld een mooie vierde plaats te bemachtigen. Goed gedaan Johan. Daan Wessels moest lang wachten.  Om half drie kon hij pas aan zijn wedstrijden in de klasse tot 18 jaar beginnen. Het publiek was er maar eens goed voor gaan zitten want deze jonge mannen weten meestal wel spektakel te leveren. Daan is dit jaar nieuw in de klasse tot achttien jaar en deze overgang wordt als één van de zwaarste overgangen beschouwd. Knap dat Daan zich direct staande weet te houden in deze klasse. Dit toernooi was zijn doel om in zijn wedstrijden weer het initiatief te nemen en zijn wil aan de tegenstander op te leggen. Dit lukt steeds beter, nog niet genoeg voor een podiumplaats maar dat komt vanzelf als Daan zo blijft vechten. Zijn trainers zijn erg trots op hem, goed gedaan Daan.

De volgende activiteiten van Sportschool Chikara zijn op 26 november het toernooi in Loenhout België en op 17 december een examen training voor de senioren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen