Afvalracer Marieke: “Ik moet nóg meer voor mezelf gaan kiezen”

Foto:

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog (met filmpje) van Marieke. 

Daar zaten we dan op donderdag 5 oktober bij Enforce in Oosterhout, na een telefoontje van Jill dat er nog vier “potentiële” afvalrace kandidaten over zijn. Martijn (uit Breda), Cindy (uit Breda), Claudia (uit Made) en ik. Nadat bekend werd dat we het alle vier geworden waren kwam Anne Marie (uit Oosterhout) binnen en ook zij werd verrast met een grote bos bloemen en ook zij werd kandidaat van de Afvalrace.
Vanaf die tijd zijn we niet alleen trainingsmaatjes maar hebben we ook een app waar we elkaar tips geven en elkaar er ook door heen trekken als we even een dip hebben. Nu even een kort stukje over de andere Afvaltoppers.

Annemarie

Ik begin bij mijn mede kandidaat uit Oosterhout. Annemarie en ik luisteren samen naar de mooie verhalen van Wendy, oud kandidaat van de Afvalrace. De enige vraag die Annemarie vroeg was:”WAT MOET IK DOEN OM VOLGEND JAAR OP JOU PLAATS TE STAAN?” Nou Annemarie, jij staat volgend jaar op haar plaats! Annemarie sportte helemaal niet en als je haar nu ziet gaan superknap, nooit gedacht.

Cindy uit Breda

Cindy is mijn trainingsmaatje op de maandagochtend. Tussen al het werk door (Cindy is zelfstandig ondernemer) haast ze zich door het drukke verkeer om vanuit Breda in Oosterhout te komen trainen. Samen wisselen we dan ook veel uit: hoe gaat het met jou, alle verleidingen kunnen weer staan etc. Ook is het erg fijn om elkaar er doorheen te trekken als Michel weer iets leuks bedacht heeft.

Claudia uit Made

Ook Claudia kom ik zeker 1 keer in de week tegen. Altijd zo positief zelfs als ze zelf in een dip zit weet ze iedereen om haar heen nog op te beuren. Claudia werkt onregelmatige waardoor het sporten voor haar soms lastig is in te plannen.

Martijn uit Breda

Martijn zie ik elke dinsdag als hij afgebeuld wordt door Mandy. Heerlijk om te zien jammer alleen dat wij daarna nog moeten. Martijn heeft net als ik jonge kinderen die super trots mogen zijn op hun vader!

En nu even over me zelf

Het gaat goed met me het sporten is heerlijk en gaat me steeds beter af. Ook de kilo’s blijven er ook af gaan de ene week meer als de andere week maar dat zal altijd zo blijven en moet ik accepteren. Het enige is dat ik nog meer nee moet gaan zeggen en in dat opzicht voor mezelf moet kiezen maar ook dat gaat met kleine stapjes voor uit.
Tot volgende week!
Groetjes Marieke

Marieke wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen