Fool Moon als toetje van ‘Het Avondmaal’ vanavond in Oud Brabant

Foto: Fool Moon

Op zaterdag 25 november treedt de Oosterhoutse band Fool Moon op in Café Oud Brabant, Leijsenhoek 11-13, Oosterhout. Aanvang: 22.00 uur, toegang gratis.

Twee bijzondere sets

Fool Moon speelt vanavond twee sets: De eerste set is “unplugged” en vormt het toetje voor Het Avondmaal on tour van PH2 De Pannehoef. Daarna worden de instrumenten in de tweede set op het gewenste volume van deze alternatieve rockband gezet voor hun eigentijdse rockmuziek met een vleugje hardrock en grunge invloeden. Verwacht dan pakkende melodieën, scheurende gitaarpartijen en verreikende vocalen.

Over Fool Moon

Deze Oosterhoutse rockformatie is ontstaan in 2007, waarbij de muzikanten uit voormalige funk en grunge bands zoals Once, Naive en Gadget de nodige ervaring hebben meegenomen. In 2010 bracht de band een ep Waiting uit waarvan nummers al gedraaid werden op het alternatieve radiostation Kink FM, nu Pinguïn Radio. De luisteraars mochten uit meer dan 500 bands hun favoriet kiezen, en zo belandde Fool Moon in 2011 op het hoofdpodium van poptempel Paradiso.

In 2015 werd het album Little Do We Know uitgebracht. Het bracht de band op verschillende podia en festivals door het hele land. Ook werd de single Honey I Know in de tweede helft van 2016 geselecteerd als opening van het vierde seizoen van de detective-serie De Ridder, uitgezonden op Vlaamse en Nederlandse televisie. In de zomer van 2016 won Fool Moon de bandwedstrijd van Open Podium Helvoirts Weekend. De prijs, opnametijd in Studio Cube, werd gebruikt om de meest recente single Lady Underwater op te nemen. Dit is een sprankelende ballade geworden, die ook een andere kant van de band laat horen.

De muziek van Fool Moon wordt gevormd door de diverse muziekvoorkeuren van de bandleden. Dit resulteert in stevige rock nummers met opzwepende melodieën waar je invloeden van bands als Red Hot Chili Peppers, Alice In Chains, Audioslave en Incubus in terug kunt horen. Fool Moon bestaat uit zanger Roland Poot, gitarist Wouter Stinesen, basist David Bul en drummer Thijs Winthagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen