Gemeente gaat foutgeparkeerde fietsen op busstation weghalen

Foto: Gemeente Oosterhout

Bij het busstation aan de Leijsenhoek is een aparte stallingsruimte opgenomen die ruimte biedt aan meer dan 300 fietsen. De gemeente heeft besloten een stallingsverbod in te stellen gericht op fout gestalde fietsen en bromfietsen. Op korte termijn zal met handhaving worden gestart. Je bent gewaarschuwd!

Voldoende fietsenrekken

De afgelopen tijd zijn er veel klachten geweest over het fietsparkeren bij het busstation.Veel busreizigers die met de fiets komen, parkeren hun fiets in de paden van de stalling. Of soms helemaal niet in de stalling, maar op de stoep en voor de ingang. Dit leverde veel ongemak op. De afgelopen weken heeft de gemeente geteld hoeveel fietsen er gemiddeld dagelijks staan. Deze hoeveelheid fietsen past ruim in de stalling, mits iedereen de fiets goed neerzet.

Eerst waarschuwen, daarna handhaven

In de maand december worden busreizigers die met de fiets komen, geïnstrueerd op het goed wegzetten van hun fiets. In het begin van het nieuwe jaar, na de kerstvakantie, zullen de fietsen die verkeerd geparkeerd staan worden voorzien van een label en na twee uur worden verwijderd. De eigenaar van de fiets kan deze tegen betaling bij de gemeentewerf komen ophalen. Let dus goed op; vertrek 1 minuut eerder van huis en zet je fiets in het rek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen