Gouden Erespeld van de gemeente voor Theo van Gorp

Foto: Theo van Gorp (via Facebook)

De Stichting Floralia Oosterheide beëindigt dit jaar na bijna vijftig jaar haar activiteiten. Gisteren ontving voorzitter Theo van Gorp een Gouden Erespeld van de gemeente voor al zijn verdiensten voor onder andere Floralia.

45 jaar voorzitter Floralia

In 1969 stond Theo van Gorp mede aan de wieg van de stichting Floralia Oosterheide. Vanaf de oprichting is hij bestuurslid; eerst penningmeester en sinds 1973 – dus al bijna 45 jaar – voorzitter. De showtuin van Floralia is prachtig ingericht en van lieverlee grote natuurwaarden gaan bevatten. Een prominente plaats in de tuin is er voor het vroeg-negentiende- eeuwse theehuis, dat dankzij het initiatief van Theo van Gorp voor het nageslacht behouden kon worden toen het in het Oosterhoutse stadscentrum plaats moest maken voor stadsvernieuwing.

Country Festival met 15.000 bezoekers per jaar!

In de tuin hebben vele culturele en andere festiviteiten plaatsgevonden. Waaronder natuurlijk het Floralia Country Festival, dat gedurende een groot aantal jaren een begrip was over heel de wereld en waar talloze internationale toppers opgetreden hebben. Jaarlijks kwamen zo’n 15.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar de Flotaliatuin en het festival was menigmaal onderwerp van uitzendingen (zowel radio als televisie) van de KRO. Het had derhalve een geweldige uitstraling voor Oosterhout. Showtuin en festival hadden nooit hun enorme vlucht kunnen nemen zonder het enthousiasme en de tomeloze energie van Theo van Gorp.

Voorheen Mienus VII van Kaaiendonk

Zijn inzet beperkt zich overigens niet tot Floralia. Zo voerde Theo van Gorp gedurende vijf jaar carnaval-vierend Oosterhout aan als Prins Mienus VII. Hij was betrokken bij de Twinning met Congleton en Abrahamdag. Hij was enige tijd bestuurslid van het Speelgoedmuseum ‘op Stelten’ en was binnen dat bestuur in het bijzonder belast met de verhuizing van de St. Vincentiusstraat naar de Zandheuvel.

Politiek actief voor Gemeentebelangen

En hij was politiek actief. In het begin van de jaren negentig kreeg de lokale politiek zijn belangstelling en werd hij lid van Gemeentebelangen. In 1994 werd hij gekozen als raadslid, maar hij kreeg in verband met zijn werk bij de politie geen toestemming van zijn superieuren om zijn raadszetel in te nemen. Bij een tussentijdse vacature in de fractie kreeg hij in 1996 alsnog de gelegenheid toe te treden. Hij was raadslid, fractievoorzitter, waarnemend voorzitter van de gemeenteraad en lid van de vertrouwenscommissie. In 2006 nam hij afscheid als raadslid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen