Emotioneel afscheid na laatste training Oosterhoutse Reddingsbrigade

Te weinig vrijwilligers om de vereniging gezond te houden en om de kwaliteit te waarborgen. Dat deed de Oosterhoutse Reddingsbrigade de das om. Gisterenmiddag zwommen de leden en enkele oud-leden voor het allerlaatst hun ‘brigade-baantjes’ in Zwembad de Warande.

Vereniging van 45 jaar

45 jaar lang was de Oosterhoutse Reddingsbrigade een bekend gezicht in de Oosterhoutse zwembaden. Eerst in de Blikken en de Arkendonk en sinds de heropening van De Warande werd daar wekelijks gezwommen. Op zaterdagmiddag voor de jeugd en op dinsdagavond voor de 18-plussers. Wat meer dan duidelijk werd tijdens deze laatste training was de sfeer en het gevoel van saamhorigheid binnen de vereniging. Er werd vaak een lolletje gemaakt, maar ondanks dat werd er ook serieus gewerkt wanneer dat moest.

Boot blijft in Oosterhout

Naast het opleiden tot zwemmend redder is er ook jarenlang een reddingsboot in Oosterhout gestationeerd geweest. Dit was een reddingsvlet van Binnenlandse Zaken, maar enkele jaren geleden werd deze ingeruild voor een hypermoderne Tinn Silver reddingsboot. Deze boot zal in Oosterhout gestald blijven staan, maar sinds vorige week staat er de naam van de Tilburgse Reddingsbrigade op de zijkant van de boot.

Lach en een traan

Het is voor de leden het einde van een tijdperk. Een periode waarin vriendschappen zijn ontstaan. Er veel gelachen en soms ook gehuild is. Maar waar iedereen met een goed en leuk gevoel op terugkijkt. Het blijft zuur dat de reddingsbrigade het uiteindelijk zelf niet heeft gered…

Oosterhout Nieuws was bij de laatste training en maakte enkele foto’s.
Klik links onderin de foto op ‘fotoserie’ voor de volledige reportage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen