Zondag humanistische wandeling en meditatie voor wereldvrede

Foto: CC0 Creative Commons / pixel2013

Er bestaat geen duisternis in deze wereld, tenzij we de kracht van licht en liefde ontkennen. Tussen het bakken van oliebollen en het kopen van vuurwerk even stil staan bij de vrede in jezelf. Omstandigheden hebben we niet altijd in de hand, maar de manier waarop we omgaan met onze omstandigheden bepalen we zelf. Veel mensen staan op oudejaarsdag, op de drempel van het nieuwe jaar, een moment stil bij de vrede in henzelf, hun omgeving en de wereld. De meditatie heeft een humanistische karakter. Het is de laatste wandeling en meditatie, dus kom gerust!

De Wandeling

De Wereldvrede wandeling start op 31 december om 9.30 uur bij de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan. Via de Abdis van Thornstraat lopen zij naar de Heilige Driehoek waar traditiegetrouw een vredeskaars af wordt gegeven bij de kloosters. De wandelaars zijn rond 11.30 uur weer terug bij de Verrijzeniskerk.

De Meditatie

De Wereldvrede meditatie start op 31 december om 12.45 uur en duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2017!

Meer informatie

De Wereldvrede activiteiten worden verzorgd door Yoga en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm en dochter Joni Rappange. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door muziek ensemble Diapason en zangeres Martine Slangen. Hoe méér zielen, hoe méér vreugde, hoe méér vrede! Breng je eigen lunch mee, er is koffie of thee. Je hoeft je vooraf niet op te geven, sluit gewoon aan. En wat het kost? Wat jij kunt missen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen