Wie wil jij voordragen voor de Oosterhoutse Cultuurprijs?

Foto: Cultuurprijs

Jaarlijks reikt de Gemeente Oosterhout de Cultuurprijs uit aan een vereniging, activiteit of persoon die zich op cultureel gebied in Oosterhout heeft onderscheiden. Daarnaast komt een aankomend talent of vernieuwend initiatief in aanmerking voor de Stimuleringsprijs. Ken jij iemand die zich ten volle inzet voor de cultuur in Oosterhout of die een aanmoediging verdient? Draag die persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit voor via [email protected].

Cultuurprijs

Ieder jaar wordt de Cultuurprijs, een oeuvreprijs, uitgereikt aan een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die op een bijzondere wijze een bijdrage levert/heeft geleverd aan het culturele klimaat van Oosterhout. Daarnaast moet er een aantoonbare verbinding (wonen en/of werken) met de gemeente Oosterhout zijn. Voorwaarde is dat er sprake is van een oeuvre, dat wil zeggen een aaneengesloten reeks van ‘werken’ die gaandeweg het leven is opgebouwd.

Stimuleringsprijs

Voor het erkennen en stimuleren van (jonge) talenten en nieuwe initiatieven is er de Stimuleringsprijs. Hierbij kun je ook denken aan experimenten binnen het culturele veld. Het hoofdcriterium is dat de winnaar de potentie heeft om door te ontwikkelen, nog onvoldoende in de schijnwerpers staat én dat de winnaar een aantoonbare verbinding (wonen en/of werken) met de gemeente Oosterhout heeft.

Jury

De jury zal alle voordrachten in behandeling nemen en beoordelen. Naast de voordrachten kunnen de juryleden, door hun eigen netwerk en kennis van het culturele veld, potentiële kandidaten aandragen. Uiteindelijk kiest de jury uit alle mogelijke kandidaten de winnaar van de Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs. De prijs zal worden uitgereikt op zondag 8 april 2018.

Aanmelden

Ken jij een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die de Cultuurprijs of de Stimuleringsprijs verdient? Draag die voor per email naar [email protected] of per post naar VVV Oosterhout, t.a.v. Jan Trapman, Torenstraat 8, 4901 EJ, Oosterhout. Vermeld in de voordracht duidelijk wie of wat je voordraagt, voor welke prijs, de contactgegevens en uiteraard een motivatie. Je kunt jouw aanmelding tot en met 6 februari 2018 insturen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen