De Kerstboom eruit, maar waar laat je die?

Foto: Chris-Marchant-flickr

Vandaag is het Driekoningen. Hét moment waarop het meerendeel van de Oosterhouters de kerstboom het huis uitzet of al heeft buitengezet. Maar, waar laat je dat ding?

Inleveren bij de milieustraat of bij het huisvuil

Inwoners van de wijk Contreie kunnen hun kerstboom zaterdag 6 januari inleveren tussen 16.00 en 17.30 uur in ruil voor een kaneelstok. Kerstbomen kun je ook gratis inleveren bij de milieustraat in Oosterhout (Wilhelminakanaal-Oost 7). De milieustraat is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 8.00 uur – 16.30 uur. In de week van 8 januari worden kerstbomen ook gratis huis-aan-huis ingezameld. Je kunt je kerstboom dan op de aanbiedplaats bij jou in de buurt aanbieden. Dat kan op de dag dat ook papier of GFT-afval wordt opgehaald in jouw wijk. In onderstaand schema kun je zien op welke dag je je kerstboom aan kunt bieden:

  • Maandag 8 januari:
    De Warande, Componistenbuurt, Paterserf, Vrachelen-Zuidoost en Zuidwest, Vrachelen-Noord, Den Hout, Contreie.
  • Dinsdag 9 januari: 
    Slotjes-West, Slotjes-Midden, Slotjes-Oost, Molenbuurt, Leijsenakkers, Oosteind.
  • Woensdag 10 januari: 
    Centrum, Oudwest, Kanaleneiland, Sterrenbuurt, Donkenbuurt, Kastelenbuurt, Vogelbuurt.
  • Donderdag 11 januari: 
    Dammenbuurt, Staatsliedenbuurt, Larenbuurt, Beemdenbuurt, Schildersbuurt, Kruidenbuurt.
  • Vrijdag 12 januari: 
    Dorst, Natuurkundigenbuurt, Schrijversbuurt en Bloemenbuurt.

Kerstboomverbrandingen in Dorst en Den Hout

Traditiegetrouw worden in de eerste dagen van januari kerstboomverbrandingen gehouden in Dorst en Den Hout. De kerstboomverbranding in Dorst vindt plaats op zaterdag 6 januari rond 18.30 uur op de weide aan het Sint Jorisveld. Dat gebeurt dan aan het eind van de Driekoningenoptocht, vanaf 18.00 uur. Vertrek vanaf de kerk.  In Den Hout vindt de kerstboomverbranding plaats op zaterdag 6 januari rond 19.00 uur, na het Driekoningen-zingen (in optocht vanaf de Brink). De locatie is het terrein tegenover het ponyveld aan de Herstraat. De brandweer ziet er op toe dat alles veilig verloopt. De gemeente levert voldoende bomen aan op iedere locatie. Ook buurtbewoners kunnen daar hun kerstbomen achterlaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen