Officiële ingebruikname zonnepanelen op twee basisscholen

Foto: Oosterhout Nieuwe Energie

Op basisscholen De Meander en De Biëncorf is in de derde week van januari een duurzaamheidsweek. Op allebei de scholen is tevens de officiële ingebruikname van de  zonnepaneleninstallatie, die alweer een tijdje geleden is geplaatst. 

Duurzaamheidsweek

In de duurzaamheidsweek krijgen alle leerlingen ook les over duurzaamheid, duurzame energie en over de werking van zonnepanelen. Op een beeldscherm in de school zien de leerlingen hoeveel energie wordt verbruikt en opgewekt. Elke klas doet mee aan het ‘ren je rot’ spel en daarnaast geeft elke leerkracht op zijn manier een les over duurzaamheid.

Zonnepanelen op zestien basisscholen

De installatie van de zonnepanelen op de zestien bassischolen in combinatie met het educatieve pakket is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ONE, Rabobank Amerstreek en de DELTA basisscholen. Pebble Green Systems installeerde de panelen en Enexis sponsorde het educatieve pakket inclusief het grote beeldscherm. Dit beeldscherm geeft de leerkrachten een goede leidraad om de les over duurzame energie voor zijn of haar klas in te richten. Met het lespakket maakt ONE de jonge generatie bewust dat de wereld baat heeft bij verstandig en zuinig  gebruik van grondstoffen en energie. Tenslotte gunt iedereen elke nieuwe lichting een zonnige toekomst.

Reacties

article
28282
Op basisscholen De Meander en De Biëncorf is in de derde week van januari een
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180111/officiele-ingebruikname-zonnepanelen-op-twee-basisscholen/
2018-01-11T05:55:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/01/10211013/zonnepanelen-op-basisscholen-oosterhout.jpg
Nieuws