Kijkje in de toekomst tijdens open huis Frencken College

Foto: Mgr. Frencken College

In 2018 kiest het Mgr. Frencken College voor een unieke kijk in de toekomst tijdens het Open Huis op 26 en 27 januari. Niet alleen wordt er veel verteld en gedaan om een impressie te krijgen van deze havo/vwo-school, maar er wordt letterlijk gekeken naar de innovatieve nieuwbouw die in 2019 er staat. Door middel van Virtual Reality-brillen krijgen leerlingen een levendig beeld van hun toekomstige school.

Nieuwbouw

De grote nieuwbouwplannen van het Mgr. Frencken College zijn wellicht niemand ontgaan: in zomer 2019 staat er een compleet nieuwe school: modern, licht en duurzaam. De eerste nieuwe vleugel wordt al in het najaar 2018 opgeleverd. Als toekomstige leerling wil je natuurlijk wel weten waar je terecht komt. Deze kans bestaat nu tijdens het Open Huis. Op het ‘nieuwbouwplein’ is er een presentatie te zien en zijn er tien VR-brillen aanwezig om rond te kijken in de nieuwe school.

Frencken laat je kiezen

Het Mgr. Frencken College in Oosterhout blijft vooruitstrevend met haar Open Huis-activiteiten. Onder het thema ‘Frencken laat je kiezen!’ kunnen bezoekers – zoals in 2017 al succesvol werd geïntroduceerd – diverse themapleinen bezoeken, waar gekozen kan worden uit actieve, uitdagende of mysterieuze opdrachten. Idee erachter is dat kinderen zelf kiezen wat ze willen doen en zien. Tegelijkertijd zijn er ook drie vaste routes voor degenen die zich graag laten leiden. Via een keycord-kaart kiezen bezoekers op kleur en thema hun persoonlijke route. Zo kunnen ze zelf een goed beeld vormen van de middelbare school voor havo en vwo.

Escaperoom

Er is bijvoorbeeld een Festivalplein, een heuse Escaperoom op het Bètaplein en een eigen Brugklasplein. Welke pleinen er nog meer zijn, kunnen bezoekers zelf ondervinden als ze het Open Huis bezoeken: vrijdag 26 januari van 17-20 uur en zaterdag 27 januari van 9-12 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen