Afvalracer Marieke: “4,5 kilometer hardlopen zonder te stoppen!”

Foto: Marieke van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Marieke.

Einde van fase twee

Jeetje wat gaat het snel fase twee zit er al weer op. Maar dan besef ik ook dat we de laatste periode in gaan en het einde van de Afvalrace nadert. Deze periode is met ontzettend veel up’s gegaan maar ook met een aantal downs.

Ik voel me ontzettend goed ben fit heerlijk om nu een keer niet buiten adem achter mijn kinderen aan te rennen. Maar ook heerlijk om niet meer na een dag werken als een dood vogeltje op de bank neer te ploffen vaak ga ik als de kids op bed liggen een work out film van Enforce doen. Helaas is er van de drie mannen soms eentje die geen zin heeft om te slapen dus mag Faas gewoon mee doen hahaha.

Ook waren er een aantal downs deze periode. Het afvallen gaat super maar het werkt niet motiverend als je op de weegschaal ziet dat er gewicht bij is gekomen of maar een paar honderd gram af is. En op het moment van wegen kan ik daar heel goed mee dealen maar als je dan eenmaal thuis alleen bent beginnen die stemmetjes toch te komen.

Ook ging het hardlopen deze periode echt niet goed tot afgelopen week. De weken er voor lukten het gewoon niet kreeg mijn ademhaling niet rustig was alleen maar aan het denken over van alles. Maar afgelopen dinsdag had in hem, we zijn van Jeugdland  in Ulvenhout naar Bavel gelopen. Brug over, rotonde rond en weer terug de brug over heeeeerlijk ging het lekker tempo, ademhaling ging goed en het was ook nog eens lekker weer. Uiteindelijk is het 4,5 kilometer aan 1 stuk geworden zonder stoppen zonder rusten.

Qua eten is het af en toe ook nog best lastig maar waar ik voorheen gewoon ongelimiteerd aan het snaaien was besef ik nu heel goed wat ik eet ook al is het soms een snoepje of iets anders. Ook hou ik mijn voeding goed bij in de Food app dit geeft me veel hou vast.

Tja Carnaval……De meest beginnen op zaterdag met carnaval maar wij al op woensdag. Sinds een aantal maanden speel ik bij de Simpelfonen. Super gezellig! Wel veel geplan met de kinderen maar heb er ontzettend veel zin in. Heb gemerkt afgelopen zaterdag bij het Smulnarrenbal dat het me prima af gegaan is met al die spa rood. Erg fijn dat iedereen je steunt en niemand een biertje aanbied.

Helaas is er geen training vanuit Enforce met carnaval maar niet sporten is geen optie. Dus ik daag jullie uit om met mij mee te gaan op maandagochtend ga ik zwemmen bij de Warande en op  dinsdagochtend ga ik hardlopen. WIE GAAT ER MEE!!!!

Groetjes Marieke

Wanneer je echt iets wilt bereiken is tijd nooit een excuus!!

Marieke wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen