Edison Oeuvreprijs voor de Oosterhoutse rapper Extince

Albumhoes
Foto: Extince

Maandagavond werden de Edison Popprijzen 2018 uitgereikt in de Amsterdamse Gashouder. De Oosterhoutse rapper Extince ging met de oeuvreprijs naar huis. De jury van de Edisons richten zich uitsluitend op artiesten van Nederlandse bodem.

Pakkende punchlines

De jury prijst de Oosterhoutse rapper, die in het dagelijks leven Peter Kops heet, voor zijn 30-jarige muzikale carrière met woordspelingen en typerende zachte G. ,,Deze pionier inspireerde in zijn inmiddels meer dan dertig jaar durende carrière complete generaties rappers met zijn ijzersterke singles, zijn klassieke albums en met zijn humor en openhartigheid, als een flexibele, briljante verteller en jongleur met taal, met een fijn gevoel voor muziek en melodie, voor pakkende punchlines en producties, en voor ritme en cadans”, aldus de jury. ,,De populariteit van zijn debuutsingle Spraakwater legde in 1995 de basis voor het succes van het toen net beginnende label Top Notch, dat inmiddels al jaren de toon zet in de nationale muziekindustrie.”

Edisonwinnaar op Parkfeest

Er werden naast de oeuvreprijs ook Edisons uitgereikt in de diverse categorieën. Hierbij viel Wulf in de prijzen in de categorie Song. Wulf staat zaterdag 26 mei op de festivaldag op het Parkfeest. Ook DI-RECT, die al vele malen op de planken van het Parkfeest stond, ging met een Edison naar huis in de categorie Rock. Er waren ook Edisons voor Yellow Claw (Dance), Thomas Azier (Alternative), Roxeanne Hazes (Nederlandstalig), Tino Martin (Volksmuziek) en Naaz met regisseur Folkert Verdoorn (Videoclip).

 

Reacties

article
29636
Maandagavond werden de Edison Popprijzen 2018 uitgereikt in de Amsterdamse Gashouder. De Oosterhoutse rapper Extince
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180213/edison-oeuvreprijs-oosterhoutse-rapper-extince/
2018-02-13T06:57:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/02/13065635/Extince.jpg
Nieuws, Parkfeest