Stralend zonnig winterweer tijdens Rutselbos en Kinderkopkesoptocht

Kaaike XV en haar Klein Kindergevolg
Foto: Jeff Maanders (OCS de Smulnarren)

Na een frisse start van de ochtend is het vandaag heerlijk zonnig en droog winterweer. Het wordt 4-7 graden. Ideaal weer tijdens de laatste carnavalsdag om er lekker op uit te trekken!

Ronde van het Rutselbos

Vanmiddag gaat hij weer gereden worden: De onnavolgbare, niet te overtreffen, altijd succesvolle, voltallig spectaculaire doch altijd extreem serieuze…Ronde van het Rutselbos! Onder toeziend oog van Prins Mienus XIV met zijn groot gevolg, zal de volledig vernieuwde vakkundige jury opletten hoe de grootste creatievelingen van Kaaiendonk zich het ‘koud’ zweet op het voorhoofd fietsen tijdens de 63e Ronde van het Rutselbos! Inschrijven voor deze fenominale wieleronde kan op dinsdag 13 februari vanaf 12:00 uur. Het startschot word gelost om 13:30 uur bij D’n Bal.

Kinderkopkesoptocht

Na enkele jaren waarin de kinderoptocht werd geplaagd door regen en harde wind lijken de weergoden de Kinderkopkesoptocht dit jaar eindelijk goed gezind te zijn. Vanaf 14.11 uur zal deze weer door de Kaaiendonkse straten trekken. De stoet start op de Heuvel en trekt als een kleurrijk geheel door de binnenstad van Kaaiendonk. Voorop gaat Kaaike en het Groot-Kinder-Gevolg op de Jeugdprinsenwagen. Alle Snotnarren en Snotnarinnekes mogen meedoen. Dat mag alleen of samen, in een kleine of een grote groep. De vele Kaaiendonkse kapellen maken er een mooi muzikaal geheel van. Op de Markt wordt het defilé afgenomen door Kaaike en Prins Mienus. Alle deelnemertjes krijgen hun momentje en persoonlijke aandacht van de hoogheden. Mocht je je nog in willen schrijven, dan kan dat voor de start bij Basserie MIX aan het Waterlooplein. Hier kun je ook meteen je startnummer ophalen. Na de kinderoptocht kunnen alle snotnarren en snotnarrinnekes aanschuiven bij La Cantina voor een gratis pannenkoek.

Reacties

article
29808
Na een frisse start van de ochtend is het vandaag heerlijk zonnig en droog winterweer.
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180213/stralend-zonnig-winterweer-tijdens-rutselbos-en-kinderkopkesoptocht/
2018-02-13T10:46:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2017/11/12190645/Kaaike-XV-met-gevolg.jpg
Kaaiendonk, Nieuws