nr. 3 van GroenLinks stelt zich voor: Uhro van der Pluijm

Uhro van der Pluijm
Uhro van der Pluijm
Foto: GroenLinks Oosterhout

De lijst van GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is een mooie mix van nieuwe namen en ervaren mensen. De komende weken stellen de eerste acht kandidaten zich aan u voor. Deze week: Uhro van der Pluijm.

Uhro zit al bijna 4 jaar in de gemeenteraad voor GroenLinks. Hij houdt zich daar vooral bezig met onderwerpen als milieu, duurzaamheid, natuurbehoud en luchtkwaliteit maar ook met mobiliteit en veiligheid. In het dagelijks leven is hij tekstschrijver, maar van opleiding is hij journalist. Uhro weet daarom als geen ander welke vragen hij op welk moment moet stellen.

Eén van de onderwerpen waar Van der Pluijm zich de afgelopen jaren in heeft vastgebeten is de luchtkwaliteit in Oosterhout. Die is namelijk op veel plaatsen in Oosterhout te slecht. Bijvoorbeeld in de omgeving van de Bredaseweg, bij de Bovensteweg maar ook in de wijken die langs de snelweg liggen. De komende vier jaar wil Uhro zich in blijven zetten voor een betere luchtkwaliteit in Oosterhout. “We moeten immers allemaal schone en gezonde lucht in kunnen ademen”.

Een goede luchtkwaliteit is ook afhankelijk van het groen dat in de wijken aanwezig is. Van der Pluijm: “Daarom moet de gemeente er voor zorgen dat er in de wijken genoeg bomen, struiken en ander groen aanwezig is. Dat zorgt bovendien ook voor verkoeling op warmere dagen, zeker in wijken waar nu vooral veel asfalt en tegels liggen”. Uhro vindt dat bij het vergroenen van de buurten wel geluisterd moet worden naar de bewoners. “Die weten immers het beste wat voor natuur er in hun wijk past, als gemeente moet je luisteren naar hun ideeën”.

PS Wil je alle kandidaten van GroenLinks Oosterhout ontmoeten? Kom dan op vrijdag 23 februari vanaf 20.00 uur naar onze Meet Up in de Schelleboom. KLIK HIER om je gratis aan te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen