EMTÉ Supermarkten verkocht aan Jumbo en Coop Supermarkten

Foto: emte.nl

Gisteren werd bekendgemaakt dat alle EMTÉ Supermarkten worden verkocht aan Jumbo en Coop Supermarkten. Zo ook de winkel aan de Markkant, tussen de twee sluizen. Of deze winkel een Jumbo of een Coop zal gaan worden is op dit moment nog niet bekend.

Alle 130 winkels worden verkocht

Naast de Oosterhoutse vestiging gaat het om nog 129 EMTÉ winkels, de retail-distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen van EMTÉ op het hoofdkantoor in Veghel. Uitgangspunt bij deze transactie is dat uiteindelijk 2/3 van de EMTÉ business bij Jumbo en 1/3 bij Coop zal worden geïntegreerd.

De winkels blijven gewoon open

Op korte termijn verandert er niets. Onze EMTÉ winkels blijven normaal geopend. Nadat de verkoop definitief is, worden de EMTÉ winkels verdeeld onder Jumbo en Coop. Daarna zullen de winkels één voor één overgaan naar hun nieuwe formule. Welke naam op de Oosterhoutse gevel komt te staan is nog niet bekend.

Geen ontslagen

In 2017 bedroeg de omzet van EMTÉ € 828 miljoen. Bij deze activiteiten zijn circa 6.200 medewerkers oftewel circa 2.700 FTE betrokken. Jumbo en Coop hebben in het verleden eerder succesvol samengewerkt bij overnames en zien ook deze integratie met vertrouwen tegemoet. Partijen streven ernaar om de transactie in de loop van 2018 af te ronden. Alle betrokken medewerkers gaan mee over naar het consortium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen