Eindexamenconcert muzikaal hoogtepunt op het Frencken

Foto: MFC

Op donderdag 1 maart 2018 vond er weer een spetterend eindexamenconcert plaats op het Mgr. Frencken College in Oosterhout. Elk jaar in maart is dit een hoogtepunt voor alle leerlingen die examen doen in muziek. Dit jaar werden er maar liefst 27 stukken gespeeld op één avond! Het resultaat wat neer werd gezet is van hoog niveau en werd in de onderstaande video samengevat.

Spanning

“De laatste weken voor het eindexamenconcert kun je de spanning hier voelen” zegt docent Mieke Molenschot. “Leerlingen leven hier jarenlang naar toe, maar die laatste weken zie je ze elk vrij uur, elke pauze hun moment pakken om te oefenen op de instrumenten en hoor je ze zingen.” Niet alleen het concert werd door de leerlingen vormgegeven; ook werd de opbouw van het podium en decor met behulp van drie docenten door leerlingen zelf gedaan. Op de avond zelf presenteerden twee leerlingen de hele avond.

Praktisch examen

Het eindexamenconcert is een praktisch schoolexamen. Alle kandidaten presenteren zich in diverse muziekstijlen in elk geval vocaal en de meesten ook instrumentaal. Er zijn verplichte klassikale nummers, maar vooral veel zelfgekozen groepsnummers en sommigen gaan ook solo. Het is een Frencken-traditie dat de avond wordt afgesloten met een groot koorstuk, waaraan ook leerlingen uit de voor-examenklassen meedoen waardoor er een flinke groep van zo’n 80 leerlingen op het podium staat. Dit jaar werd dat de Flower Power Medley! De jury van collega’s werd aangevuld met extern jurylid Harm van Bennekom, die ook een presentatie workshop met ze gedaan heeft.

Nieuwe lichting

In juni vindt er elk jaar het proefconcert plaats door de voor-examenklassen 4 havo en 4/5 vwo. Op 4 juni 2018 gaat de volgende lichting muziekleerlingen zich voorbereiden op wat er in 2019 komen gaat!

Reacties

article
30503
Op donderdag 1 maart 2018 vond er weer een spetterend eindexamenconcert plaats op het Mgr.
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180307/eindexamenconcert-muzikaal-hoogtepunt-op-frencken/
2018-03-07T06:22:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/03/07070602/Examen-Frencken.jpg
Nieuws