Succesvol mini-symposium ontwikkelingen kankeronderzoek

Foto: KWF Oosterhout

Afgelopen week organiseerde KWF Oosterhout een mini-symposium in Theater de Bussel over de ontwikkelingen in het onderzoek naar kanker. Met 100 bezoekers was het mini-symposium zeer geslaagd!

Diverse sprekers

Nadat de initiatiefnemer Dr. Ruud Krause de avond opende met de geschiedenis van kankeronderzoek, vertelde Dr. Bregje van Oorschot over haar promotie onderzoek naar moleculaire diagnostiek en het voorspellen van het effect van radiotherapie. Dr. Jan Wijsman, oncologisch chirurg in het Amphiaziekenhuis in Breda vertelde vervolgens over de ontwikkelingen van de Da Vinci robot. In het Amphia ziekenhuis zijn al 605 robot operaties uitgevoerd sinds 2012, met name darmoperaties. De avond werd afgesloten door Eric van Veelen van KWF Amsterdam. Hij vertelde dat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is, maar dat de overlevingskans tegenwoordig aanzienlijk groter is.

Minder kanker, meer genezing

KWF heeft landelijk 100.000 vrijwilligers en 1.000.000 donateurs. KWF streeft 3 doelen na: minder kanker, kwaliteit van leven van patiënten verhogen en meer genezing. door middel van het financieren van kankeronderzoek hoopt men deze doelen te behalen. in 2017 heeft KWF 141 miljoen euro opgehaald, hiervan is 44 miljoen afkomstig uit nalatenschappen. Mijlpalen van de laatste tijd: steeds minder mensen roken, bestralen kan steeds nauwkeurig waardoor er minder schade aan omliggende gebieden is en er wordt resultaat geboekt op het gebied van immunotherapie.

  • KLIK HIER voor de Facebookpagina van KWF Oosterhout
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen