Koninklijke onderscheiding voor Nieke Griep van Terre des Hommes

Burgemeester Fränzel en Nieke Griep
Foto: Gemeente Oosterhout

Mevrouw Nieke Griep (82) neemt na ruim 35 jaar afscheid van Terre des Hommes Oosterhout. Maandag 12 maart zal tijdens de jaarvergadering van de vereniging stilgestaan worden bij dat afscheid. Bij die gelegenheid ontvangt zij een Koninklijke onderscheiding. De versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau worden haar opgespeld door waarnemend burgemeester Marcel Fränzel.

Mevrouw Griep is al ruim 35 jaar (zeer) actief voor de plaatselijke Stichting Terre des Hommes Oosterhout en haar rechtsvoorgangers. Zij werd in 1981 lid van de toenmalige werkgroep Terre des Hommes en was betrokken bij tal van activiteiten van die werkgroep. Toen in 1993 de werkgroep een vereniging werd, werd zij voorzitter/secretaris.

Zij was initiatiefnemer voor de vestiging van een eigen winkel van Terre des Hommes in Oosterhout en is sinds de start ervan als vrijwilliger vele uren actief geweest in die winkel. Zij was steeds zeer betrokken, toonde grote passie, was steeds positief, had een tomeloze inzet en was zeer bescheiden.

Nieke Griep heeft zich hiermee geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd. Die verdiensten zijn aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.