KNBB Jumbo Bekerfinale driebanden opnieuw in Theater de Bussel

Foto: CC0 Public Domain / Thomas_C_Rosenthal

Het vroeger zo gerenommeerde biljartbolwerk De Bussel is terug van weggeweest! Vorig jaar werd de KNBB Jumbo Bekerfinale al gespeeld in ons Oosterhoutse theater. Deze week is bekend geworden dat Oosterhout van 30 mei t/m 3 juni wederom in het teken zal staan van de biljartsport.

Biljartmekka Oosterhout

Biljart Evenementen Nederland heeft onlangs een akkoord bereikt met Theater de Bussel voor de organisatie van de KNBB Jumbo Bekerfinale 2018. Dit prachtige theater in Oosterhout had vorig jaar de primeur, en staat van 30 mei tot en met 3 juni wederom volledig in het teken van de biljartsport. Ook nu weer zullen Nederlands sterkste driebandenteams in de Bussel hun krachten meten. Vorig jaar was het spelniveau hoog, en wist Dallinga.com (met o.a. Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn) op prachtige wijze de titel te veroveren.

Diverse activiteiten

Aan de KNBB Jumbo Bekerfinale gaat een competitie vooraf, waarvoor zich acht driebandenteams plaatsen. Op woensdag 30 mei starten in de grote theaterzaal van De Bussel de poulewedstrijden op vier biljarts. Op zaterdag 2 juni worden de finalewedstrijden afgewerkt. Op alle dagen is de toegang gratis. Evenals vorig jaar wordt het evenement weer omlijst door enkele randactiviteiten. Vorig jaar waren dat een Biljartbeurs, wedstrijd België-Nederland en een 5-pins demonstratie. Ditmaal zijn de side events regionaler van aard, en is gekozen voor jeugdclinics en wedstrijden voor het Oosterhouts kampioenschap driebanden.

Jeugdclinics

Voor woensdag en donderdagochtend worden leerlingen van de Oosterhoutse scholen uitgenodigd om kennis te maken met de biljartsport. Enkele jonge talentvolle spelers worden gevraag om medewerking aan dit project te verlenen. Op een begrijpende, doch deskundige manier worden de basisbeginselen uitgelegd en gedemonstreerd. Natuurlijk krijgen de leerlingen ook de kans om zelf een balletje te stoten.

Oosterhouts driebanden kampioenschap

Voorafgaand aan de bekerfinale worden er bij De Eekhoorn en ’t Hartje van Oosterhout wedstrijden gehouden voor het Oosterhouts kampioenschap driebanden. De betreffende teams worden hiervoor op korte termijn benaderd. Een lidmaatschap van de KNBB is hiervoor niet noodzakelijk. Zondag 3 juni worden de halve finale en de finale van dit Oosterhouts kampioenschap gespeeld in de biljartarena van de theaterzaal in De Bussel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen