1500 Oosterhouters doen mee met de landelijke actie Nederland Schoon

Foto: SchoonNederland.nl

Van 24 tot en met 30 maart staat Oosterhout in het teken van de landelijke actie Nederland Schoon. Tijdens de week van Oosterhout Schoon gaan gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken. Oosterhout doet dit jaar voor de zestiende keer mee aan de actie. Er hebben zich bijna 1.500 inwoners aangemeld.

Inzetten voor schone buurt

Wethouder Witte: “Ik vind het geweldig dat zoveel mensen samen de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan om hun buurt weer schoon te maken. Maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn als iedereen zijn afval gewoon in de prullenbak zou gooien. Daarom blijven we werken aan voorlichting en positieve communicatie. Het gedrag van mensen is moeilijk te beïnvloeden, maar we blijven er op in zetten. Dank aan alle opschoners die deze week hun steentje bijdragen en aan de ruim 190 ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) die zich het hele jaar door vrijwillig inzetten voor een schone buurt”.

Oosterhout Schoon

De Stichting Nederland Schoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. Gemeente Oosterhout doet ook dit jaar weer mee met de actie, met medewerking van bewoners, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen