Gemeente ondersteunt overkoepelende stichting Buurpreventieteams

Het buurtpreventieteam van De Contreie bij de oprichting in februari
Het buurtpreventieteam van De Contreie bij de oprichting in februari
Foto: Buurtpreventie Contreie

Onze gemeente heeft tientallen buurtpreventieteams en bewonersgroepen. Op initiatief van leden van bestaande buurtpreventieteams en bewonersgroepen wordt een overkoepelende Stichting Buurtpreventie Oosterhout (BPO) opgericht. De gemeente ondersteunt o.a. met een subsidie voor de oprichting.

Buurtpreventieteams

De tientallen buurtpreventieteams en bewonersgroepen bestaan uit inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een veilig en prettig woon- en leefklimaat in hun wijk, samen met politie en gemeente. De nieuwe stichting BPO zal de teams gaan ondersteunen bij de onderlinge samenwerking en de organisatorisch en inhoudelijk invulling van hun taken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van cursussen en trainingen, het ondersteunen bij de oprichting, informatie-uitwisseling en het helpen opzetten van activiteiten en projecten.

Subsidies van de gemeente

De gemeente ondersteunt BPO in hun werkzaamheden door een eenmalige subsidie te verlenen ten behoeve van de oprichting, naast een structurele subsidie voor hun activiteiten. Gedurende een jaar wordt BPO ambtelijk ondersteund.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen