Vrijdag weer Mr. Pieter van Vollenhoven Popfestival in Oud Brabant

Juin met Nix Nix
Juin met Nix Nix
Foto: Mick Davidson

Op Koningsdag 27 april is het dan weer zo ver: het Mr. Pieter van Vollenhoven popfestival op Koningsdag op de Leijsenhoek bij café Oud Brabant aan de Leijsenhoek 11-13. Aanvang ca. 15.00 uur, toegang gratis.

Lokaal en regionaal talent

Het Mr. Pieter van Vollenhoven popfestival – in de volksmond Van Vollenhovenfestival – was eind jaren tachtig de opvolger van het roemruchte Kaaipopfestival. Het festival bood podiumruimte aan tal van lokale en regionale popbands die hun kunsten wilden vertonen. Dit is inmiddels de 14de editie. Op het affiche van 2018 staan de volgende bands

ca. 15.30 uur: Nix met Juin

Jaren tachtig nederrock waar de destijds heersende New Wave muziek doorheen werd gespoeld. Met de basis in de jaren zeventig maar met invloeden van Talking Heads, TC Matic, Simple Minds, The Cult, Bowie en wat dies meer zij. De teksten gingen over weerkerende maatschappelijke thema’s zoals werkloosheid, machtsmisbruik, onderdrukking, de kop opstekend fascisme en milieuvervuiling tot en met vrolijke onzin.

ca. 16.15 uur: Jeffrey Huff Band

Jeffrey Huff was de schuilnaam van één bandlid van de Golden Earring als hij niet herkend wilde worden. Als je zo’n naam overneemt, betekent het natuurlijk maar één ding: Tribute met een aantal grote hits van de Golden Earring op het menu

ca. 17.00 uur: Mancave

Mancave begon een jaar of vier geleden met aan aantal al wat oudere jongeren die gezamenlijk een bandje begonnen. De meeste muziek vindt zijn basis in de jaren zeventig en een hernieuwde kennismaking met het podium van Oud Brabant was een kwestie van tijd.

ca. 18.15 uur: Cut the Crap

Cut the Crap bestaat uit muzikanten met een brede achtergrond (Impulse, Noodsprong, Dicemen) die er een eenvoudige doelstelling op nahouden: lekker muziek maken. Dat doen ze door nummers te kiezen die ‘iets’ hebben, nummers met een ‘bite’. Misschien wel bekend maar niet tot vervelens toe gedraaid of door veel bandjes gespeeld.

Op de vlakke vloer

Voor, tussen en na de bands zal Ron Busio (unplugged) de pauzeacts voor zijn rekening nemen met een potpourri van liedjes. We weten uit vroegere kampvuurbijeenkomsten dat dat hem op het lijf geschreven is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen