Ballon Festival Oosterhout met openluchtoptreden Jostiband vanaf het Slotjesveld

Ballon Festival 2016
Ballon Festival 2016
Foto: Henny Brandt voor oosterhout.nieuws.nl

Het Ballon Festival Oosterhout zal voor de tweede keer gehouden worden op het Slotjesveld midden in het centrum van Oosterhout. Op vrijdag 15 juni zal een groot aantal heteluchtballonnen het luchtruim kiezen. Er wordt de mogelijkheid gegeven om tegen betaling mee te varen. Daarnaast is er een uniek openluchtoptreden van de Jositband. De opbrengst van het Ballon Festival gaat naar Stichting Leergeld West-Brabant Oost en het TICOhuis. De organisatie is in handen van de Stichting Classic Wings & Wheels onder auspiciën van de Rotary Club Oosterhout.

Luchtballonnen

Naar verwachting zullen meer dan 20 heteluchtballonnen tussen 19.00 en 20.00 uur het luchtruim kiezen vanaf het Slotjesveld bij het Stadhuis. Uiteraard is de entree hiervoor gratis. De vorige editie kwamen meer dan 3.000 mensen op deze happening af. Om 23.00 uur zullen de luchtballonnen na hun vaart terugkeren naar het Slotjesveld voor een afsluitende ‘night glow’, waarbij de ballonnen als grote lampionnen zullen worden verlicht.

Openluchtconcert Jostiband

Naast de luchtballonnen zal de Jostiband ook een uniek openluchtconcert verzorgen. De Jostiband is een begrip en bekend van radio en televisie. Deze prachtige band verzorgt op vrijdag 15 juni een openluchtconcert op het Slotjesveld met medewerking van de bekende Oosterhoutse pianist Joep Moonen en sopraan Ilse van Wuijckhuijse. Voor 25 euro zit je eerste rang en ben je verzekerd van een plaats incl. koffie vooraf en een drankje in de pauze. Wil je helemaal een exclusief arrangement, koop dan een kaart voor 75 euro en geniet van de overheerlijke barbecue incl. drankjes voorafgaande aan de voorstelling. De Barbecue begint om 18.00 uur en de voorstelling zodra de ballonnen de lucht in zijn gegaan, omstreeks 20.00 uur. De opbrengst van het Ballon Festival gaat naar Stichting Leergeld West-Brabant Oost en het TICOhuis.

Over Stichting Leergeld

Onder het motto ’Alle kinderen mogen meedoen want nu meedoen is straks meetellen” zorgt Stichting Leergeld ervoor dat kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar die opgroeien in gezinnen met minimale financiële middelen, kunnen meedoen aan sport, spel, cultuur en binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor worden deze kinderen niet buitengesloten en voorkomen we dat we als maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor betalen.

Over het TICOhuis

Stichting TICO is eind 2016 opgericht voor het bieden van huisvesting en zorg op maat voor mensen met een verstandelijke beperking en het bevorderen van het welzijn van de bewoners. Sinds februari 2018 wonen 16 jong volwassenen in het TICOhuis in het centrum van Oosterhout. Een woon–, zorgvoorziening in het centrum is uniek in Nederland: het bevordert niet alleen de zelfstandigheid van de bewoners, maar het draagt in belangrijke mate bij aan een inclusieve samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen