Concept-toekomstvisie in online magazine: hoe ziet Oosterhout eruit in 2030?

Foto: Gemeente Oosterhout

De afgelopen maanden hebben honderden Oosterhouters zich bezig gehouden met het nadenken over hun toekomst. Op basis van het DNA hebben ze meegedacht over hoe we wonen, werken en leven in het Oosterhout van het jaar 2030. Het resultaat van dat nadenken is nu opgeslagen in de vorm van een magazine.

Tussenrapportage

Met deze concept-toekomstvisie wordt een beeld geschetst van het Oosterhout van 2030. Hoe werken, wonen en recreëren we dan in onze gemeente? Op welke manier verplaatsen we ons, hoe hebben onze bedrijven zich ontwikkeld, hoe is zorg in onze gemeente vormgegeven? Het zijn vragen waarop deze concept-toekomstvisie een antwoord probeert te geven. ‘Probeert te geven’, want het is natuurlijk geen exacte wetenschap. Deze concept-visie levert vooral een inspirerend beeld over hoe de toekomst er voor Oosterhout uit zou kunnen zien. Het is een tussenrapportage, want dit verhaal van Oosterhout 2030 kan natuurlijk weer reacties opleveren. 

DNA, trends en ontwikkelingen

En het mag dan geen exacte wetenschap zijn, het toekomstbeeld komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Het kent wel degelijk een solide basis. Zo is daar het rapport De Staat van Oosterhout, dat in september 2017 is gepresenteerd. Het beschrijft niet alleen het DNA van onze gemeente, maar ook de trends en ontwikkelingen die op ons afkomen en de uitdagingen waarvoor we ons gesteld zien. En met dat rapport in de hand heeft de gemeente gesprekken gevoerd met tal van deskundigen en inwoners van onze stad – jong en oud – die een beeld hebben over wat de toekomst Oosterhout te bieden heeft.

Zie jij de toekomst ook zo?

Al deze inbreng heeft geresulteerd in de concept-visie in het online magazine. ‘Concept’, omdat iedere Oosterhouter nog in de gelegenheid gesteld wordt om zijn of haar opmerkingen bij dit rapport te maken. Die worden vervolgens verwerkt in de definitieve visie, die in het najaar van 2018 ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad. Kortom: Zie je de toekomst van Oosterhout ook zo? Zie je het anders? Waar moet de gemeente meer rekening mee houden? Je kunt je reactie op de toekomstschetsen in het magazine achterlaten op de speciale website www.Oosterhoutvanjou.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen